Elrúgtak egy kiscicát a Hellboy 2 etyeki forgatásán

2007.07.11. 14:08
Mivel nem lát ki ufószerű kopoltyús jelmezéből, csetlik-botlik a Hellboy 2 etyeki forgatásán Doug Jones, derül ki a színész blogjából, amit azóta vezet, hogy a szuperhősfilm forgatása miatt Magyarországra érkezett. A színész elsősorban maszkban játszott főszerepeivel szerzett magának nemzetközi elismerést, mint a Faun labirintusában és a nálunk jövő héten debütáló új Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazóban.

Doug Jones a Hellboy 2 magyarországi forgatásán véletlenül megrúgta a főszereplő egyik kismacskáját, mivel nem lát ki egészen a maszkja alól, amiben Abe Sapient, Hellboy kétéltű nyomozótársát játssza. A filmet a Korda stúdió mind a négy felépült stúdiótermében forgatják, ami összesen 6400 négyzetméter, és a helyszínen egy troll várost is felépítenek. Guillermo del Toro rendezése az eddigi legdrágább Magyarországon készülő film, a költségvetése 72 millió dollár. Az operatőr ismét Guillermo Navarro, aki legutolsó közös filmjük, A Faun labirintusáért három Oscar-díjat kapott. (A stúdióba Neil Gaiman képregényíró is ellátogatott, és ezt a blogján a tizenkét éves lánya, Maddy fotókkal is dokumentálta.)


Doug Jones ásványvízzel hűti magát a Korda stúdiónál, mellette Neil Gaiman képregényíró, aki a rendező meghívására tett látogatást a forgatáson
forrás: neilgaiman.com

Az ördögszabású főhőst újra Ron Perlman játssza, Abe Sapient Doug Jones, Hellboy szerelmét, Liz Shermant pedig Selma Blair alakítja a novemberig itt készülő jelenetekben, és mellettük több magyar színész is kapott szerepet a filmben. Ebben a részben a Paranormális Nyomozóiroda három munkatársa egy tündérherceggel (Luke Goss) és egy Wink nevű trollal (Brian Steele) találja szembe magát, akik egy koronát akarnak ellopni egy aukciósházból, derül ki a forgatókönyv kiszivárogtatott részleteiből.

Elmászott a homokzsák a Paranormális Nyomozóirodában

"Ha láttátok az első filmet, tudjátok, hogy Hellboy oda van a cicákért, és a szobája hemzseg tőlük - írja Doug Jones a macskás baleset után blogján, amit a Magyarországra érkezése óta vezet.

A maszk miatt a forgatáson sokszor homokzsákokkal jelzik, hogy hová kell lépjen az Abe-et játszó színész a jelenetben, de mikor Hellboy szobájában dolgoztak, zsák helyett az egyik macska került elé, amit elrúgott. "Guillermo leállította a felvételt, és az egész stáb nevetésben tört - írja a színész. - Azóta Hellboynak csak negyvenkilenc macskája van, mert ezt elvitték ápolni."

Nem ez volt az első

"Abba a megtisztelő helyzetbe is kerültem, hogy én hoztam össze a Hellboy 2 első bakiját" - írja egy másik bejegyzésben. A filmben szereplő szuperhősöknek munkát adó Paranormális Nyomozóiroda (BPRP) folyosóján forgattak, mikor összegabalyodott a színész lába a Hellboy szerelmét játszó Selma Blairével. "Elvétettem egy lépcsőfokot, és elterültem a földön - írja Doug Jones, majd megjegyzi. - Mosolyogva gratulált a stáb, hogy az én bakim az első anyag a forgatásról, ami bekerül az extrákba."

A maszk viselését az elmúlt egy hét meleghulláma sem könnyítette meg, de ez nem csak Doug Jonest érinti érzékenyen, ugyanis egyedül Selma Blair és Tom Manning, aki a nyomozóiroda vezetőjét alakítja, nem hord maszkot, vagy vastag make-upot a forgatáson.


Gaiman lánya Guillermo del Torónak és Guillermo Navarrónak, A Faun labirintusa Oscar-díjas operatőrének dirigál
forrás: neilgaiman.com

Guillermo del Toro homokozójában

A színész leírja, hogy az elmúlt hétben átlagban négy órát aludt, és napi 18-20 órát töltött a stúdióban. "Vasárnap reggel hétkor arra ébredtem, hogy már a nevemre sem emlékszem" - érzékelteti a kemény munkatempót. Az Oscar-jelölt rendezőről pedig ezt írja: "Guillermo del Toro a szokásos kisfiús énjét hozza, amitől a díszletek között úgy érzem magam, mintha mindannyiunkat meghívott volna játszani a homokozójába."