Jeremy Irons és Annette Bening Budapesten

2004.11.08. 11:09
A budapesti díszbemutató vörös szőnyegén felsorakozik a két világhírű főszereplő: Annette Bening és Jeremy Irons, valamint az Oscar-díjas rendező, Szabó István és a nemzetközi szinten elismert operatőr, Koltai Lajos. A Csodálatos Júlia európai premierjére csütörtök este kerül sor.
Annette Bening és Jeremy Irons csütörtökön érkezik a Csodálatos Júlia európai premierjére Szabó István rendező kíséretében. Szabó új filmjében Annette Bening Juliát, az ünnepelt színésznőt alakítja, aki beleszeret egy nála jóval fiatalabb férfiba. A megcsalt férj pedig Jeremy Irons.

#alt# Beninget az Amerikai szépségben nyújtott alakításáért Oscarra jelölték, Ironst A szerencse forgandó című filmes szerepéért díjazta is az Akadémia, és mint köztudott, Szabó István a Mephisto rendezéséért 1982-ben megkapta a Legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart.

Három fiatal szereplő is megjelenik a díszbemutatón: Shaun Evans, aki a filmben Júlia egyik legnagyobb rajongóját és fiatal szeretőjét alakítja, Tom Sturridge, aki a házaspár fiát, és Lucy Punch, aki egy feltörekvő színésznőt formál meg. A színészeken kívül a film operatőre, Koltai Lajos, valamint a producere, Robert Lantos is jelen lesznek.

Könnyű történet 18 millió dollárból

"Ez csak egy könnyű történet egy színésznőről, aki, mint mindannyian, nem akar megöregedni, és kétségbeesetten keresi az új energiát" - mondta Szabó István korábban az Indexnek az 1938-as londoni színházi világban játszódó film történetéről. A film W. Somerset Maugham Színház című regénye alapján készült, kanadai-angol-magyar koprodukcióban, 18 millió dollárból.

A Csodálatos Júliát negyvenkét napon át Budapesten és Kecskeméten forgatták, az utómunkálatok Torontóban folytak. Magyarország a második ország, ahol bemutatásra kerül. Először a Torontói Filmszemle nyitófilmjeként debütált szeptember 9-én.