Elhunyt Heath Ledger

2008.01.23. 09:39
A 28 éves ausztrál színész halálát valószínűleg gyógyszer-túladagolás okozta. Heath Ledgerre kedden talált rá a házvezető egy Broome Street-i apartmanban New Yorkban, helyi idő szerint 15:26-kor. A színész ágya mellett altatótabletták hevertek.

Az ausztrál színészre a házvezető talált rá egy Broome Street-i apartmanban New Yorkban, helyi idő szerint 15:26-kor, miután megérkezett hozzá a masszőr, de hiába kopogtatott. A Túl a barátságonért Oscar-díjra jelölt színész utolsó munkájában, Christopher Nolan The Dark Knightjában Batman legnagyobb ellenségét, Jokert játssza.

Kim Ledger, a színész édesapja az ausztráliai Perthben a sajtónak felolvasott nyilatkozatában közölte, hogy fiát véletlen baleset következtében érte a halál. Nicole Kidman ausztrál színésznő tragédiának nevezte Ledger halálát, és közleményben fejezte ki részvétét a színész családjának, a szintén ausztrál Mel Gibson, A hazafi rendezője tragikus veszteségnek nevezte, hogy Ledger ilyen fiatalon távozott az élők sorából.

A mának élt

Ledger - aki az elegáns SoHo negyedben bérelt lakást - tavaly szakította meg kapcsolatát régi partnerével, menyasszonyával, Michelle Williams színésznővel, aki a Brokeback Mountainban felesége szerepét játszotta. Michelle-t a film forgatásán ismerte meg, született egy kislányuk, Matilda. Az ír és skót ősöktől származó színész legutóbb az I'm Not There (Ott sem vagyok) című filmben játszott, Bob Dylant alakította.

Magyarországon vetített filmjei a Túl a barátságon, a Casanova (2005), a Dogtown urai (2005), a Grimm (2005), A rend őrzője (2003), A törvényen kívüli (2003), A gyávaság tollai (2002) a Lovagregény (2001) és A hazafi (2000) című alkotások. Ledger egyszer úgy nyilatkozott: "Nem vagyok jó a jövő tervezésében, egyáltalán nem tervezek. Fogalmam sincs, mit fog holnap csinálni. Nem tervezem meg a napomat, naptáram sincs. Teljesen a mában élek, nem a múltban és nem a jövőben".

A Perth-ből származó színész tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálával foglalkozik a helyi média: számos neves kollégáján kívül Kevin Rudd, az ország miniszterelnöke is nyilatkozott a fiatal tehetségről: "Sokszínű, embert próbáló szerepei egy ausztrál színész nagy alakításait idézik majd". Az Oscar-jelölt filmszínész a legfiatalabb tagja volt annak a "zárt körű klubnak", amelyet a helyi sajtó csak az "ausztrálok hollywoodi maffiája" becenéven emlegetett. Ide sorolták Nicole Kidmant, Russell Crowe-t, Naomi Wattsot és Hugh Jackmant is.

Ledger sikerei felkeltették a bulvársajtó figyelmét is. Az ifjú sztár a lesifotósok zaklatása miatt "menekült" vissza Amerikában, mert úgy érezte, hogy ott kevésbé van szem előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport