A Time ünnepelné a Maestro győzelmét

2007.02.23. 16:58
Helen Mirren és a Time magazin is el volt ragadtatva M. Tóth Géza Oscar-díj esélyes animációjától, miközben a rendező különböző amerikai stúdiókkal tárgyal.

"Ha az Oscar-díjátadón egy magyar rajzfilmrendező lép a színpadra egy ötperces kisfilmmel, ami egy kakukkosóráról szól, minden bizonnyal az első gondolatunk az lesz: eljött az ideje, hogy még Helen Mirren előtt gyorsan kiszaladjunk a mosdóba. Ez esetben azonban elszalasztunk egy extatikus tisztelgést Budapest felé, és egy igazi hollywoodi visszatérést: a kisfilmek visszatérését"- írja a Time magazin a Maestrót méltatva, a rövidfilmek újraéledésről szóló cikkében.


Helen Mirren és M. Tóth Géza

M. Tóth Géza szakmai programja folytatódik Los Angelesben. Csütörtökön a rendező a Disney Stúdióban tett látogatást, ahol John Lasseterrel, a Disney kreatív igazgatójával tárgyalt. Találkozott Helen Mirren színésznővel is, a Queen című film főszereplőnőjével, akit a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díj egyik legbiztosabb befutójának tartanak. Helen Mirren gratulált a Maestróhoz, és elárulta: az öt Oscar-várományos animációs kisfilm közül a Maestro a kedvence, és nagyon drukkol a kisfilmnek.

M. Tóth Géza a mai napon a Sony Animation filmstúdióval tárgyal, illetve találkozik több nagy impresszárió ügynökség - a Creative Artist Agency, International Creative Management, William Moris Agency - képviselőjével. Liszka Tamás, a Maestro Oscar-kampányának menedzsere elmondta, Los Angelesben már lázasan folyik a találgatás, kik kapják majd az aranyszobrot. Az animációs kisfilm kategóriájában teljes a bizonytalanság, számos média a Disney stúdió Kis gyufaárus lányát hozza ki nyertesnek, azonban lehetséges befutóként említik a Maestrót is.

Szurkoljon a Maestrónak!

Az Oscar-díj átadására, február 25-én vasárnap este, magyar idő szerint éjjel kettőkor a Kodak Filmszínházban kerül sor. Azokat, akik Budapesten szeretnének drukkolni a Maestrónak, a gyártó Kedd Animációs Stúdió és a Magyar Televízió február 25-én, vasárnap este kilenc órától szeretettel várja a Merlinben. Várhatóan 23.00 órakor M. Tóth Géza rendező élőben jelentkezik be Los Angelesből. Lesz beszélgetés Rófusz Ferenc, Oscar-díjas rajzfilmrendezővel és Jankovics Marcellellel, Klingl Béla, a KGB Stúdió vezetője pedig bemutatja, hogyan készült a Maestro. Fellép a Zuboly, David Yengibarjan és az Erik Sumo Band, valamint Oscar-díjas és Oscarra jelölt rajzfilmeket vetítenek az AniFest archívumából.