Hivatalos fotók Shrek ikreiről

2007.05.08. 10:26
Míg a folytatások évében Peter Parker a Pókember 3-ban sem tudja megkérni Mary Jane kezét, a Harmadik Shrekben a házas ogrénak már hármas ikrei születnek. Az új animáció június közepén indul a magyar mozikban, és a film Los Angeles-i díszbemutatóján a törzsgárdához Justin Timberlake is csatlakozott.

Hármas ikreknek ad életet a Harmadik Shrekben Fiona. Az animáció első előzetesében még csak egy babakocsi és egy íves hányás látszott az egyik apró ogréból, most egy komplett családi fotósorozat is nyilvánosságra került. Az apróságok a szülőkre üttötek, így nem nevezhetnék őket babaszépségversenyre. Egyébként sem mindennaposak: tökcumiból isszák a tejet, és gumimedence helyett a mocsárban pancsolnak.

Az előző film végén Szamár és Sárkány már kipipálhatta a családalapítást, most egy újabb trailerből az is kiderül, hogy a tűzokádó mutáns bébik a böfögő-pukizó ogreikrekkel karöltve teszik pokollá a szülők életét. Az ismert meséket kifigurázó poénokkal az alkotók ezúttal a gyerekes nézők kedvében is járnak, Hófehérke hét törpéjéből az egyik például Shrekék bébiszittere lesz.


A családi fotóalbumból

Reflektorfényben: Justin Timberlake és Cameron Diaz

A családi örömök előtt viszont Shreknek még fel kell kutatja a hercegnő elkényeztetett unokaöccsét, hogy megmeneküljön a királyságtól. Artie hangját a szinkroncsapathoz (Eddie Murphy, Antonio Banderas, Rupert Everett, John Cleese) frissen csatlakozott Justin Timberlake adja. Míg Shrek a birodalomtól távol Szamárral és Csizmás Kandúrral keresi az örököst, a terhes Fiona mesehős barátnőivel kiegészülve menti meg Túl az Óperencián országát a Szőke Herceg rémuralmától. A forgatókönyvön nyolc író dolgozott, és a történetet minden eddiginél több mesehőssel turbózták fel. A hercegnő felszabadító csapatát Hamupipőke, Hófehérke, Piroska és Csipkerózsika erősíti, a régi mellékszereplők, Pinokkió, és a kismalacok is visszatérnek.

A Shrek vasárnapi, Los Angeles-i díszbemutatójának középpontjában Timberlake és a Fiona hangját adó Cameron Diaz álltak. A pár tavaly karácsonykor szakított, és most is külön vonultak fel a vörös szőnyegen, de azóta ez volt az első nyilvános esemény, ahol közös fotó készült róluk. Pedig az egyre több filmszerepet vállaló énekest a UIP szerint a Charlie angyalai és a Vanília égbolt színésznője protezsálta be a stábba, a CNN szerint a készítők egy Saturday Night Live szereplés láttán döntötték el, hogy felveszik a csapatba. A színésznőt ezúttal a Shreket szinkronizáló Mike Myers kísérte.


Cameron Diaz filmbéli párjával

A riválisok

Az előző hétvégén bemutatott Pókember 3 feladta a leckét Shreknek, Pókember az első három napon 148 millió dollárt keresett, de az animáció még A Karib-tenger kalózai folytatásával is rivalizál a nyári moziszezonban. A Disney-mozi egy héttel a Shrek május 18-i premierje után debütál az Egyesült Államokban. Bár az első után az ogremese második felvonása 2004-ben minden idők legjövedelmezőbb animációja lett: öszesen 920 millió dollárt kaszált.

"A Pókember sikere szerintem csak kedvez Shreknek - nyilatkozta a díszbemutatón Aron Warner producer az AP-nek. - A hatalmas nézőszám azt jelzi, hogy sokan alig várják, hogy beülhessenek a moziba, és minél többen vannak, annál jobb."