Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Fiona hercegnő nindzsa szabadságharcos lesz

2006.07.14. 12:25
Az antiszociális ogre kalandjainak következő epizódjában Fiona hercegnő elit nindzsa-osztagot szervez, hogy puccsal döntse meg a Szőke Herceg uralmát. A korábbi amerikai szinkronhangok mellé újabb Monty Python-tag csatlakozik. A Shrek 3 egy év múlva nyit a tengerentúli mozikban. Közben készül a Shrek 4 és a Kung Fu Panda.
Figyelmeztetés: a cikkben lerántjuk a leplet a Shrek következő részének sztorijáról, így aki semmit sem akar tudni, az olvasson csukott szemmel! A DreamWorks animációs stúdió egy egész középkori királyságra való mesehősnek osztott szerepet a Shrek harmadik részében, írja a Hollywood Reporter.

Az új animációban a zöld ogre továbbra is Fiona hercegnő férjura, de Túl az Óperencián trónjának elfoglalása nem szerepelt a tervei között. Pedig apósa, a Király megbetegszik, ezért Shreknek meg kell találnia Fiona engedetlen öccsét, az örököst. Ha nem jön össze, a kényelmes mocsári életet királyságra kell váltania. Az ogre újra összeszedi Szamarat és Csizmás kandúrt, és útnak indulnak az Artie-nak becézett herceg nyomában.

Ezalatt az Óperencián Túl a magára hagyott Szőke Herceg mesefigurákból toborzott seregével lerohanja a várost, hogy megkaparintsa a trónt. Vele száll szembe Fiona a női mesehős mozgalom élén, az ellenállókhoz Hamupipőke, Hófehérke, Piroska és Csipkerózsika is csatlakozik, hogy megvédjék a mesebeli mindhalálig tartó boldogságot.

Pythonok és ogrék


Három az ogre igazság
A haldokló király hangját a Shrek második részéhez hasonlóan a tévézéstől nemrég visszavonult John Cleese, a Monty Python egyik tagja adja. A gárdát Merlin, a varázsló szerepében egy másik Monty Python-tag, a kreatív diszleksziával megvert Eric Idle erősíti, de a 3D-s mesében Kampó kapitány szerepében Ian McShane, a legtöbbször gonosztevőket játszó brit színész is megjelenik.

Shrek angol hangja ezúttal is Mike Myers lesz, Austin Powers rendszeres megszemélyesítője. Fiona hercegnőt Cameron Diaz játssza. A Szamár újra Eddie Murphy lesz, Csizmás Kandúr szerepében Antonio Banderast hallhatja az amerikai közönség és Fiona tapló testvére, Artúr Király, Justin Timberlake hangján szólal majd meg, akit a UIP-Duna szerint Cameron Diaz protezsált be az új Shrek filmbe.

Kung Fu Panda

A DreamWorks animációját a Paramount fogalmazza, a bemutatót 2007 május 18-ára tervezik. Egy évre rá készül el egyik következő filmjük, a Kung Fu Panda. Ebben Dustin Hoffmann szinkronizálja a kung fu mestert, aki Po-t, a kiválasztott pandát küzdeni tanítja. A lusta medve másik trénerének szerepét néhány napja vállalta el Angelina Jolie, aki a harcművész nősténytigris szerepében tér vissza a moziiparba.


Harcos nősténytigris
Az eredeti Shrek nyerte 2001-ben az első legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. A DreamWorks producerei szerint a 2004-ben bemutatott folytatás volt minden idők legjövedelmezőbb animációja, olvasható a BBC hírében. A Shrek negyedik része 2004 márciusa óta készül, ezt Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks SKG (az SKG a három alapító nevének kezdőbetűiből áll, Spielberg, Katzenberg, Geffen) társalapítója jelentette be a Shrek 2 bemutatóján.

Az első Shrek 60 millió dollárba került, és csak az USA-ban 267 milliót hozott a mozipénztáraknál. A második epizód 75 millió dollárból készült, és csak a tengerentúli jegybevétel 436 millió volt, világszerte pedig összesen 920 millió dollárt fialt a zöld ogre második mozifilmje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?