Árpád
-2 °C
4 °C

A japánok miatt godzillás a Titanic

2008.03.31. 16:20
Csak Mundruczó Kornél nem jelent meg a Titanic beharangozó sajtótájékoztatóján, pedig ő az egyik zsűritag, a zsűrielnököt meg még keresik, de az biztos, hogy április 3-án elkezdődik a filmfesztivál.

Magyarországon még nem volt guatemalai film – jelentette be Vízer Balázs, a Nemzetközi Titanic Filmfesztivál programkordinátora a sajtótájékoztató 45. percében, az Uránia moziban. Újabb információk nem is nagyon hangoztak el, mint amit az Indexen már meg ne írtunk volna . Bár a köszöntő beszédet tartó Pedro Gonzalez Rubio S. mexikói nagykövetről kiderült, hogy producer is, Waketa Munehiro, a Japán Alapítvány igazgatója után meg azt tudtuk meg, hogy a fesztivál új, magyar felvezető filmjében azért van Godzilla, mert vagy 30 japán filmben is szerepel, a Titanicon meg futnak japán filmek.

A sajtótájékoztatón a magyar zsűritag, Mundruczó Kornél nem jelent meg, és kiderült, hogy a Esteban Sapir a tavalyi Titanic nyertese betegség miatt visszamondta a zsűrizést, még keresik, hogy ki lesz helyette. "A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál akkor indult, amikor a Sziget, 15 éve, és három éve lett versenyfilmes fesztivál" - tartott még Horváth György fesztiválkapitány is egy kis történelmi visszatekintést. Végül bemutatták Csáki Lászlót és Pálfi Szabolcsot, („két fiatal filmes”), meg a remek kis "fesztivál-befutófilmet", amit csináltak:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?