Gyengén startolt a De Niro-Pacino-film

2008.09.15. 13:08
Al Pacino és Robert De Niro a kritikusok szerint félgőzzel játszik, fáradtnak és kiégettnek tűnik a Righteous Kill című zsarufilmben, ami 16,5 millióval csak harmadik lett a hétvégi amerikai toplistán.

Jól startolt a Coen-testvérek Velencében is agyondicsért filmje, a Burn After Reading: 19,4 millió dollárral egyből a hétvégi amerikai bevételi toplista élére került. Második lett a The Family That Preys című dráma 18 millióval, pedig a kritikusok lehúzták és az IMDb-n is csak 3,9 ponton áll.

Al Pacino és Robert De Niro közös filmje, a Righteous Kill 16,5 millióval lett harmadik, mivel mindenki egy Szemtől szemben-jellegű kergetőzést várt a két színészóriástól. Ehelyett most mindketten zsaruk. A sajtóvisszhangja is elég rossz: "De Niro minden jelenetben fáradtnak tűnik, Pacino félgőzzel játszik" - írja például a TV Guide's Movie Guide a két színészről, akik a Flick Filosopher szerint "fizikailag és szellemileg is kiégtek".

Ismét szemtől szemben a két sztárszínész (Righteous Kill)

10,1 millióval negyedik a The Woman, George Czukor 1939-es, azonos című vígjátékának remake-je. Az új verzióba olyan jó nők kerültek be, mint Eva Mendes, és Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith, de szerepel a filmben a hosszú hajú Meg Ryan, és a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher is. A toplista további szereplői múlt hétről már ismerősek lehetnek: 4,3 milliót szedett a hétvégén bukott Playmate-ről szóló The House Bunny, a Trópusi vihar pedig 4,18 milliót tett hozzá az eddigi bevételéhez, és így már 121 milliónál jár.

A sötét lovagra még mindig kíváncsiak a képregényőrült amerikaiak. Ha a film minden hétvégén a mostani 4,01 millió dollár körüli bevételt generál, simán meglesz a januári újravetítésig az egymilliárd dollár (jelenleg 955 milliós összbevételnél tart). Az új Nicolas Cage-film, a Bangkok Dangerous 2,4 milliója a nyolcadik helyhez volt elég. 2,13 millióval kilencedik a Traitor című thriller, aminek a komikusként ismert Steve Martin írta a forgatókönyvét, a hétvégi bevételi toplista végén pedig Jason Statham halálos autóversenye, a Death Race kullog, 2,02 millió dollárral.