Görög Zita csak az ötödik vérszívó

2008.12.02. 11:26
8,75 ponttal a 10-ből az isteni Satanico Pandemoniumot alakító Salma Hayek lett olvasóink szavazata szerint a legszexisebb vámpír az Alkonyattól pirkadatig táncjelenetével. Persze saját jelölteket is állítottak. Eredményt hirdetünk.

A csütörtökön bemutatott Alkonyat című film miatt szavaztattuk meg olvasóinkat hétvégi cikkünkkel a "ki a filmvilág legdögösebb női vérszívója"-témában. Hát persze hogy Salma Hayek. A Drakulában a félmeztelen Monica Bellucci 7,82 pontot kapott, amivel második lett. A szűk latexruhában lövöldöző Kate Beckinsale 7,51-es átlaggal a harmadik helyezést nyerte el. Görög Zita, aki két Underworld-filmben is vámpírhercegnőt alakított, 6,49 pontot kapott, ami csak az ötödik helyre volt elég. Pedig a folytatásba rajongói kérésére került vissza, hogy hat percig teljes lovagi páncélzatban kergesse a farkasembereket.

Akik a listánkból kimaradtak

Olvasóink saját jelölteket is állítottak, sőt az is kibontakozott, ki az első három kedvenc. Legtöbben azt tették szóvá, hogy a vámpíros Top10-ünkből kimaradt a fiatalon elhunyt R&B énekesnő: Aaliyah, és A kárhozottak királynője című 2002-es film, az Interjú a vámpírral kevésbé jól sikerült folytatása. "Ha szexiségről van szó, semmiképpen nem hagynám ki, abban az egyiptomi ruhában dögös volt" - írta Imre nevű olvasónk.

Volt, aki képet is linkelt a színésznőről, a következő üzenettel: "A film felejthető, de a lány dögös. Hidegen hagy a sztárvilág, de őt nagyon sajnáltam, amikor lezuhant a repülőgépe, és meghalt." A vámpírlány egzotikus szépsége a női nézőket is megragadta: "Hidegvér, érzékiség, hihetetlen közöny, és szabadjára engedett agresszió" - jellemezte Csilla a karaktert.

 

"Fontos vámpírnő maradt le a listáról, Catherine Denevue az Éhségből! Gyorsan hozzáadni!" - írta Zoltán, a több Deneuve miatt reklamáló olvasónk egyike. Mi sem értjük, hogy felejthettük ki Tony Scott 1983-as klasszikusát, pedig Deneuve-nek és Susan Sarandonnak leszbikus jelenete van benne:
 
 

"Nem kedvelem az ijesztgetős-vérfröcskölős horrorokat, de az Éhség igényes művészfilm - írták még. - Van benne egy állandó feszültség, de nincsenek váratlanul sokkoló, hatásvadász jelenetek. Denevue vámpírnője gyönyörű, sokoldalúan művelt, összetett személyiség, aki nemcsak zabálni, hanem szeretni és szenvedni is tud. Ez az egyetlen horror, amit mindig szívesen nézek újra."


Sportgézás kollégánk ahhoz a csoporthoz csatlakozott, aki Luc Besson egyik exnőjének, a nikitás Anne Parillaudnak lenne szívesen a rabszolgája. Parillaud, aki most Jean Michel Jarre felesége, a VHS-korszak egyik gyöngyszemében, a 92-es Harapós nőben volt szexmániás vérszívó, a fenti videóban épp Chazz Palminterit harapja szét. A filmet az Egy amerikai farkasember Londonban-t is jegyző John Landis rendezte, volt már hogy Egy francia vámpír Amerikában címen azonosítottuk be egy tékában a Harapós nőt, de a lényeg, hogy valahogy hozzájutottunk.