Mosóporos rókával flörtöl a kis Vuk csaja

2007.11.20. 12:03
A kis Vuk rajzfilm bemutatója elcsúszott, de a beharangozás nem: elárasztották a plázákat a vukos merchandise-termékek. A mozik helyett az új szereplőket naptáron, társasjátékokon és mosópor mellett kutathattuk fel.
A kis Vuk és a barátnője. Klikk!

Mi még a régi vukos párnán aludtunk anno, azon, amin fürge rókalábaival vakarta a fülét, fejünk fölött a film poszterével, a vukos étkészletünkön meg még Karak is ott feküdt a lapos tányéron. Megnéztük, mivel készültek a 26 évvel később készülő kis Vuk alkotói a film esetleges sikerére.

A promóáruk egyik újdonságára mindjárt az első lelőhelyünkön, a Corában találtunk, rögtön Shrek mellett volt a kis Vuk-naptár. Valószínűleg a leadási határidőnél még nem dúskáltak a kész figurákban, gondoltuk lapozgatás közben, mert az első pár hónapban az új főszereplő unalomig ismert pofiját nézhettük meg ugyanabból a képkivágásból, de november, december környékén egy hármas csoportképre leltünk, ahol végre a kis róka pihepuha bundás barátnője is megjelent.


Olvasóinkat húsvéti cikkünk, a Megasztár lesz a kis Vuk után (amikor először bejelentettük, hogy halasztják a bemutatót, és a karakterek képét is közöltük) leginkább az foglalkoztatta, hogy a főszereplő kire hasonlít. Erre most a mosóporok környékén találhatunk megoldást.

184 olvasói mailből akkor akadtak, akiket a Fundamenta Lakáselőtakarékossági Rt. rókájára emlékeztette az új Vuk, de Tomi mosóporreklámjának rókája több olvasónknak, számszerint tizenkettőnek is eszébe jutott róla. Az összehasonlítást akár a Tescóban talált termékkel elvégezhetjük, itt a két figura egy platformra került: a Tomi Kristályhoz jár vukos kártyajáték, aminek a csomagolásán az okos, takarékos rókával flörtöl a kis Vuk barátnője.

Katt!

Igazán akkor jöttünk lázba, amikor kibontottuk a paklit, és ebben már több új karaktert is találtunk. Egyik lapon például balra a cilinderes Artúr nevű cirkuszigazgató látható, középen a túlszolizott, Budapest Parádé-s külsejű gonosz igazgatónő, Arcadonna, és a legérdekesebb, a régi Vuk: megnézhetjük, hogy öregedett meg Gát György csapatának interpretációjában. Azért hiányoljuk Csimpit, a cirkuszi rókát, Carmellát, a cirkuszigazgató lányát, és szerelmét, az Alex nevű kerekesszékes kisfiút is, de néhányukat vázlatos kivitelezésben a bemutatóig átnézhetjük itt.

Szolis nő és az öreg Vuk

Figyelemre méltó még a játékok között a rókás memóriakártya mellett (amiben rénszarvaskaraktert párosíthatunk a vaddisznóval) a Ki nevet a végén-elven működő társasjáték is, aminek a leírása így szól: "Kis Vuk, Íbisz, Kárkár és a béka élete igazán érdekes az erdőben! Ha sikerül a vadászok elől elbújni, máris kezdődik a játék: Ki lesz a nagy versenyfutás nyertese? Ki éri el elsőként minden bábujával a saját házát?"

Ha már itt tartunk a magyar egészestés animációsfilmek bemutató-versenyét az Egon és Dönci nyeri november 29-ei indulással, a második a december 20-án debütáló a Macskafogó 2 lesz, és a kis Vuk marketingese most azt mondta nekünk, lehet, hogy az övék 2008-ra tolódik, de ha 2007 végén is mutatnák be, a starttal mindenképpen visszacsúsztak a tervezett elsőről a harmadikra.