Görög Zita, a leszbikus bandavezér

2004.10.12. 12:00
"A szexet úgy csempészd bele, hogy a rendőröknek borsódzzon a hátuk" - mondta a szinkronrendező Görög Zitának az InterCom stúdiójában. Luc Besson Taxijának amerikai változatán dolgozott éppen a kis csapat, pontosabban a 256-os, "tapogatós" jeleneten. Görög Zita a leszbikus bandavezér szerepében Gisele Bündchent szinkronizálta.
"Lábakat szét! Lássuk fel vagy-e drótozva!" - mondta a Gisele-t megszégyenítő rózsaszín felsőben pózoló Görög Zita. "Vigyázz, nem lágyulhat el a vége!" - figyelmeztette Zitát a rendező, jogosan, hiszen Vanessa, a bandavezér nem lacafacázott amikor megmotozta a rendőrnőt. Az Amerikai taxi című film egyébként a New York-i pizzafutárok, rendőrök és bankrablók életébe kalauzol.

#alt#
Klikk a képre!
"Zita a vártnál jobb volt" - mondta Csörögi István rendező, amikor az Index kisettenkedett a vezérlőbe. "A kezdők civilségét hamar lerázta" - tette hozzá - "és a szerepe sem egy összetett jellem, csak szituációkból reagál." Csörögi szerint az is szerencsés, hogy nagyon hasonlít a két huszonötéves modell hangja egymáshoz: "mindkettő mélyebb fekvésű mezzo".

Kőkemény csaj

A sajtónak rendezett bemutató után Zita az Indexszel is leült beszélgetni egy fotelba. "Rémisztően szarnak éreztem magam" - mondta mindjárt a reggeli munkáról, ami élete első szinkronszerepe. "Fel kellett engednem, elfogadni, hogy nem én játszom, csak hangban kell ott lennem, de fél óra múlva már jobb volt."

"Kőkemény csaj!" - mondta, mikor Vanessáról kérdeztem. "A hangom lágyabb az övétől, úgyhogy rá kellett nyomnom. "Hogy miért szeretem ezt a szerepet?" - kérdezett vissza, majd viccesen megválaszolta. "Mert nem beszél sokat."

Jogsi nélkül

Szinkron
Hétfőn kezdődött és péntekig tart az Amerikai taxi című film szinkronfelvétele. A két főszereplőt Kocsis Mariann (Queen Latifah) és Széles László (Jimmy Fallon) szinkronizálja. A hazai bemutató december 2-án lesz.
Amerikában Queen Latifah sárga taxival járja New York utcáit, de ezt a reklámfogást Budapesten kihagyja a forgalmazó InterCom. "Nincs jogsim" - magyarázta erről Görög az Indexnek - "bár ettől függetlenül már vezettem, és egy rendőr el is kapott."

"Tök jó!" - mondta, mikor arról faggattam, milyennek találta Gisele-t a szerepben, bár elárulta kettőjük kapcsolata már nem olyan harmonikus. "New Yorkban a PR-menedzseremen keresztül ismerkedtünk össze, többször is találkoztunk, de nem könnyű vele barátkozni. A szűk baráti körén kívül igazából nem sok mindenkire kíváncsi."

Zita a hónap végén a Fej vagy írás című filmben dolgozik, ami "helyes, vicces, laza" film lesz, "de nem pornó", majd Kanadába megy öt napra forgatni, de az még nem publikus.