Júliustól épül a filmstúdió Etyeken

MTI
2005.01.28. 14:59
Várhatóan július elején megkezdődik Etyeken a Korda Sándor Filmstúdió építése és a létesítményben jövő nyáron, ősszel már filmet is forgathatnak - tájékoztatta az MTI-t pénteken a község polgármestere.

Kálmán Lajos elmondta: Demján Sándor üzletember - aki saját birtokán, a magyar származású Andy Vajna filmproducerrel közös vállalkozásban építi fel 15 hektáron, 35 milliárd forintos költséggel a filmstúdiót -, valamint Finta József a beruházást tervező építész a napokban lakossági fórumon tájékoztatta az etyekieket a beruházással kapcsolatos kérdésekről. Demján Sándor a fórumon azt ígérte, hogy "a filmstúdió felépítésével Etyek a környék leggazdagabb települése lesz".

A község polgármestere elmondta, hogy még az idén felépítik a stúdiót alkotó hatvan csarnokot, köztük a világ egyik legnagyobb "vizes" felvételek készítésére alkalmas stúdióját, jövőre pedig hozzálátnak a belső munkálatokhoz. A stúdió berendezéseket Amerikában gyártják le, a létesítmény Demján Sándor birtokán, panorámás vidéken, a nagy szőlőtáblák és a község között rejtetten meghúzódó, egykori honvédségi rakétabázis helyén épül fel.