Judit
2 °C
7 °C

Biztonsági okok miatt idén kevesebb film lesz Velencében

2005.08.01. 17:05
A 62. Velencei Filmfesztivál rendezősége az IMDb híre szerint bejelentette, hogy az előző évekhez képest 24 százalékkal kevesebb művet mutatnak be idén. Az ok: több időt akarnak adni a biztonságiaknak, hogy alaposan átvizsgálhassák a vetítések között a mozitermeket. Arról nem nyilatkoztak, vajon a terrorveszély vagy a filmkalózok miatt van szükség fokozott elővigyázatosságra.

A fesztivál szervezői utaltak arra is, hogy az eddiginél komolyabb biztonsági intézkedéseket amerikai producerek kérésére vezetik be. Ennek köszönhetően a tavalyi 71 film helyett most csak 54-et vetítenek le Velencében.

Közöttük lesz John Madden filmje, a Proof, George Clooney második rendezése, a Good Night. And, Good Luck, A remény bajnoka Russell Crowe-val és Cameron Crowe romantikus vígjátéka, az Elizabethtown.

A 2005-ös Velencei Filmfesztivál augusztus 31-én indul és szeptember 10-ig tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?