Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Peter Jackson II. világháborús gátrombolói

2006.09.15. 17:40

Újabb kalandfilm készítésébe kezdett Peter Jackson, bár ezúttal csak a produceri székbe ül a Gyűrűk Ura trilógia rendezője. A Dambusters című film valós eseményeket elevenít fel. A történet a második világháború egyik legmerészebb légi hadműveletét meséli el, amely során az angol légierő különlegesen kiképzett pilótái 1943. május 16-ának éjszakáján lerombolták a Ruhr-vidék három legfontosabb gátját, és ezzel hosszú időre feltartották a náci hadigépezetet.

Jackson a rendezést Christian Riversre bízta, aki már 17 éve dolgozik a rendező mellett, és aki a King Kong látványvilágának létrehozásáért nemrég kapott Oscar-díjat. Jackson már a Gyűrűk ura elkészítése előtt kinézte magának a Dambusterst, de csak azután tudta megszerezni a történet filmes jogait, hogy Mel Gibson és produkciós cége visszalépett az üzlettől. A témát már 1955-ben feldolgozta egy brit film.