Az ifjú Indy lesz az utolsó férfi a Földön?

2007.07.30. 14:57


A Disturbia direktora, D.J. Caruso ismét összeáll korábbi tettestársával, Carl Ellsworth forgatókönyvíróval, hogy együtt dolgozzanak Brian K. Vaughn díjesővel elhalmozott kultképregényének filmváltozatán, az Y: The Last Manen, adta hírül a Holywood Reporter. A történet szerint egy ismeretlen vírus egyik napról a másikra végez a Föld összes Y-kromoszómás egyedével. Caruso és Ellsworth Indiana Jones fiát, az újabban egyre felkapottabb Shia LaBeouf-t szemelte ki  főszereplőnek, akivel már dolgoztak együtt a Disturbiában.

A világon végigsöprő járványt egyedül egy fiatal szabadulóművész, Yorick Brown (és kedvenc pelenkás kismajma) éli túl. A hétköznapi srác addigi unalmas élete azonnal megváltozik. Míg a felfegyverkezett feministák egyszerűen csak holtan akarják látni, a CIA elitosztaga azért keresi, hogy az emberiség túlélését biztosító tenyészbikaként évekig fogva tarthassa egy titkos támaszponton. Yorick számára azonban csak egyetlen nő fontos a férfiak nélküli világban, a kataklizmát Ausztráliában átvészelő menyasszonya.

A képregényfilmek nagy veteránja, David S. Goyer (ő írta többek között a Batman: kezdődik! és a The Dark Knight forgatókönyvét) producerként vesz részt az Y, the last man forgatásában, ami előreláthatólag 2008-ban kerül majd a mozikba.