Johnny Depp ismét beszív

2007.07.30. 16:53

A Karib-tenger kalózai sztárja újra a drog- és alkoholfüggő gonzo-apostol, Hunter S. Thompson bőrébe bújik, ezúttal a Rumnaplóban, adta hírül a Variety. A színész korábban már eljátszotta a neves újságírót, Terry Gilliam Félelem és reszketés Las Vegasban című filmjében, ami Thompson önéletrajzi ihletésű, 1972-ben megjelent regénye alapján készült. Johnny Depp közeli jóbarátja volt a 2005-ben elhunyt publicistának, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy a színész lője ki egy ágyúból a hamvait coloradói birtokán.

A Rumnapló alkoholista főszereplőjét ugyan Paul Kempnek hívják, de nem nehéz párhuzamot vonni a 22 éves, önpusztító életet élő, Puerto Ricoban élő újságíró és a gonzo műfaj megteremtőjének markáns személyisége között. Kemp a San Juan című napilap munkatársa – egy olyan városban, ahol a rum alig drágább, mint az ivóvíz; lépten-nyomon szerelmi háromszögekbe keveredik az ember; és az amerikai hadsereg bombázóköteléke gyakorlatozik a szomszédban.

A Rumnapló forgatókönyvét maga a rendező, Bruce Robinson írja. A forgatás kezdete azonban még kérdéses, mivel Johnny Depp 2007 őszére már elígérkezett a Shantaram stábjának (a változatosság kedvéért ebben is egy zűrös életű szenvedélybeteget alakít), és könnyen lehetséges, hogy viszontlátjuk majd a Sin City-folytatásokban is.