Reggeli hírmorzsák - 'Kibaszott jó lesz a Vasember!'

2007.08.02. 10:21
  • A Comic Con résztvevői még nem igazán tértek magukhoz a fesztiválra időzített nagy bejelentésektől, és az aktuális tinibálványok látványától (vagy egyszerűen csak lusták gépelni), mert csak nemrégiben került ki a világhálóra egy interjú, aminek a közepén Robert Downey Jr. kijelenti: a Vasember „kibaszott jó mozi lesz!”. A készülő filmben Tony Stark öltönyös-napszemüveges vállalatigazgató, és rakétameghajtású szuperhős egy személyben, aki rendszeresen legurít egy-két pohár Mojitót, mielőtt belebújna az aranyfuttatásos bádogjelmezébe. Robert Downey Jr. bizonyára könnyen azonosult a karakterrel, hiszen évtizedeken át volt alkohol- és drogfüggő.
  • Az amerikai futballszövetség fejesei már eddig is szívesen asszisztáltak a legkülönfélébb hollywoodi produkciókhoz (Jerry Maguire, Brian’s Song), most viszont egészpályás letámadásra készülnek. A futballiga egyenlőre csak „Lombardi” munkacímen futó életrajzi filmje annak a Vince Lombardinak állítana emléket, aki a Dallas Cowboys edzőjeként a sportág élő ikonjává vált. (a Super Bowl döntő korábban nem Janet Jackson kivillanó cickójáról szólt, hanem hogy a nyertes csapat a focilegendáról elnevezett Vince Lombardi trófeát állíthatta ki az öltözővitrinben)
  • A Lombardi-projektet Andrew Hauptman producer is teljes mellszélességgel támogatja, bár a Lions for Lambs (Robert Redford rendezése, Tom Cruise-zal a főszerepben) és a State of Play (ami a címével ellentétben nem sportfilm, hanem egy krimi, amiben Brad Pitt nyomoz egy kongresszusi képviselő halálának ügyében) mindenképpen elsőbbséget élvez nála.

  • Ingmar Berman és Michelangelo Antonioni halála mélyen megrázta Woody Allent. Az SZTK-szemüveges színész-rendezőt évtizedes barátság fűzte Bergmanhoz, számtalan alkalommal ebédeltek együtt New Yorkban, miközben kedélyesen eltársalogtak a filmművészetről, legújabb forgatókönyveikről, és ezernyi egyéb témáról. Antonioni-t már korántsem ismerte ennyire jól, de halhatatlan filmjei mellett zseniális pingpongtudását is méltatta (sohasem tudott nyerni ellene) a Time-nak adott interjújában.