Szandálos hős mentheti meg a világot Pókember után

2007.08.15. 16:52


Sam Raimi neve is felmerült, mint a Titánok harca remake-jének rendezője, adta hírül az IESB.net. A szaggatott mozgású gumirémségek egész seregét felvonultató 1981-es film a másolt videókazetták korának egyik legnépszerűbb kosztümös-fantasyje volt, egészen addig, amíg a Végtelen történet - Fantasztikus labirintus - A herceg menyasszonya trió le nem taszította a trónjáról. Hollywood pézhalmok tetején szivarozó producerei a régi Narnia-tévésorozat újramelegítésének sikerén felbuzdulva, és a reneszánszukat élő szandálos filmek farvizén evezve most leporolnák a Clash of the Titans-t.
Műanyagszörnyes retrógaléria, és Sam Raimi további filmtervei a kattintás után.

A Titánok harcában Harry Hamlin játszotta Perszeuszt, a Trencsényi-Waldapfel-féle Görög regék összes csúfságát lekaszaboló, pegazusháton lovagló, ókori Supermant. A képünkön egy összenőtt szemöldökű Jim Morrisonra hajazó Hamlin (akire a sorozatfüggők valószínűleg inkább úgy emlékeznek, mint Logan apja a Veronica Marsból) 1987-ben elnyerte a People's magazin "Legszexisebb férfi" címét. 1978-80 között együtt élt az örökös Bond-lánnyal, Ursula Andres-szel (született egy fiuk is), aki a Titánok harcában  Aphrodité szerepében domborított.

A kor szexszimbólumai mellett Lawrence Olivier is felbukkant a filmben, mint a villámokat lődöző, és minden nőnemű mitológiai lényt elcsábító Zeusz. A Clash of the Titanst mégsem a sztárparádé, hanem a ma már igencsak röhelyes speciális effektusok (pneumatikusan mozgatott bábok, stop motion-technikával életre keltett ókori Godzilla, és féltucat habszivacsból formázott rémpofa) miatt őrzi a kollektív emlékezet.
 






A tervezett remake elkészítésére a Pókember-filmek kasszasiker-gyáros direktorát szemelték ki. Raimi azonban egyelőre ki sem látszik a munkából: jövőre egy varázslóinas viszontagságos kalandjairól szóló tévésorozat fölött kell  bábáskodnia, 2009-ben pedig ő rendezi a Pókember negyedik részét, valamint a Gyűrűk Ura-trilógia előzményeit elbeszélő The Hobbitot.