Bond vagyok, lóversenyfüggő

2007.08.21. 15:58


A fenti fotó Daniel Craigről a joblo.com-on jelent meg tegnap, amin a Sienában megrendezett életveszélyes lovassportot, a Paliót szemléli egy beesett arcú nő társaságában (utoljára az X-akták gumiemberén láttunk ilyen gyűrött bőrt alakváltás előtt).

Craig a 22. Bond-film stábjával nézte a kerepesi ügetőfutamok és a pamplonai bikafuttatás keverékének tűnő rendezvényt. Marc Forster rendező irányításával augusztus 16-án kezdődött el a forgatás Toszkána szívében, de már a munkálatok első napján nem várt médianyilvánosságot kaptak. Az állatvédő szervezetek veszettül tiltakoztak, amiért a stáb jelneteket vett fel a véres lovasbalesetekkel járó helyi látványosságból, rossz fényben tüntetve fel ezzel Sienát.



Az olaszországi forgatás megerősíti azokat az imdb-információkat, amelyek szerint az új Bond-film forgatókönyve Fleming "Risico" című novellájára épül. Az 1960-ban megírt történetben a még zöldfülű 007-est napfényes Itáliába szólítja a kötelesség, mert M szerint innen áramlik egy újfajta kábítószer Angliába. Az antik romok között mediterrán maffiózók elől bújkálást, és a motorcsónakos üldözést viszont már felhasználták a forgatókönyvírók a Szigorúan bizalmasban. Így legfeljebb csak azt tudhatjuk meg az új Bond-filmből, hogyan tanulja meg kedvenc baltaarcú titkosügynökünk, hogy a beluga kaviárhoz Dom Pérignon pezsgő dukál - miután fejbe lőtt mindenkit egy hangtompítós pisztollyal, akinek köze volt Vesper Lynd halálához.