Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bruce Lee mesteréről készítenek filmet

2007.10.16. 11:50
Bruce Lee kung-fu mesteréről tervez filmet forgatni egy hongkongi filmvállalat. A Mandarin Films jelenleg a filmjogokról tárgyal, a szereposztás és a költségvetés még nem került sorra, és az sem dőlt el, hogy mikor kezdődne a Yip Man mester életéről szóló produkció forgatása, írta az MTI.Bruce Lee és harcművészeti mestere kapcsolatát korábban Wong Kar-wai rendező (Szerelemre hangolva) akarta megfilmesíteni Tony Leung Chiu Wai (Hős) neves hongkongi színésszel a főszerepben. A hongkongi Next magazin értesülése szerint Wong Kar-wai ötéves opciója a Yip Man életéről forgatandó filmre lejárt, s így léphetett a helyére a Mandarin Films.

Bruce Lee Hongkongban nőtt fel, és 13 éves korától oktatta a harcművészetekre Yip Man, aki meglátta benne a tehetséget, ám kapcsolatuk a tanítvány forrófejűsége miatt korántsem volt konfliktusmentes. Lee később az Egyesült Államokba költözött, ahol családot alapított és szép filmes karriert futott be. A Green Hornet (Zöld lódarázs) című tévésorozat főhősének alakításával nemcsak a tengeren túl, hanem Hongkongban is sikert aratott, ahová a hatvanas évek végén visszatért, hogy mozis produkciókat forgasson. A filmszerepei miatt Sárkányként emlegetett sztár 1973-ban hunyt el 32 éves korában, halálát állítólag gyógyszerérzékenység okozta.