Bruce Lee mesteréről készítenek filmet

2007.10.16. 11:50
Bruce Lee kung-fu mesteréről tervez filmet forgatni egy hongkongi filmvállalat. A Mandarin Films jelenleg a filmjogokról tárgyal, a szereposztás és a költségvetés még nem került sorra, és az sem dőlt el, hogy mikor kezdődne a Yip Man mester életéről szóló produkció forgatása, írta az MTI.



Bruce Lee és harcművészeti mestere kapcsolatát korábban Wong Kar-wai rendező (Szerelemre hangolva) akarta megfilmesíteni Tony Leung Chiu Wai (Hős) neves hongkongi színésszel a főszerepben. A hongkongi Next magazin értesülése szerint Wong Kar-wai ötéves opciója a Yip Man életéről forgatandó filmre lejárt, s így léphetett a helyére a Mandarin Films.

Bruce Lee Hongkongban nőtt fel, és 13 éves korától oktatta a harcművészetekre Yip Man, aki meglátta benne a tehetséget, ám kapcsolatuk a tanítvány forrófejűsége miatt korántsem volt konfliktusmentes. Lee később az Egyesült Államokba költözött, ahol családot alapított és szép filmes karriert futott be. A Green Hornet (Zöld lódarázs) című tévésorozat főhősének alakításával nemcsak a tengeren túl, hanem Hongkongban is sikert aratott, ahová a hatvanas évek végén visszatért, hogy mozis produkciókat forgasson. A filmszerepei miatt Sárkányként emlegetett sztár 1973-ban hunyt el 32 éves korában, halálát állítólag gyógyszerérzékenység okozta.