Reggeli hírek: Csúszik az Angyalok és démonok, Jack Sparrow külön filmet kaphat

2007.11.19. 09:50

  • Gore Verbinski
    egy villáminterjúban meglebegtette a Karib-tenger kalózai negyedik részét. "Úgy vélem, ez a trilógia így teljes - szögezte le a rendező - De ha újabb Karib-tengeres filmbe kezdünk, akkor az Jack Sparrow kapitány további kalandjait meséli majd el." Ha a hollywoodi producerek vaslogikájával gondolkodunk, a bevételi adatok egyértelműen folytatás után kiáltanak: az első rész 305 millió dollárt, a második 423-at, a harmadik epizód pedig 309 millió dollárt hozott a Disney-nek, nem is beszélve a Karib-tengeres könyvekről, matricákról és uzsonnás táskákról. A harmadik rész ugye úgy ért véget, hogy Barbossa ismét lenyúlta a Fekete Gyöngyöt, és újra kincsvadászatra adta a fejét - de Jack kivágta a tekergetős csodatérkép közepét, és egy kis csónakban egymaga indult el megkeresni az örök élet vizét. (via cinemablend & movieweb)
  • A Da Vinci-kód folytatása, az Angyalok és démonok lehet a legújabb áldozata a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának. A Tom Hanks főszereplésével készülő misztikus-kalandos filmet, amiben Langdon professzor egy részecskefizikusokat gyilkoló szekta  után nyomoz, eredetileg jövő februárban kezdték volna forgatni, és december 19-én került volna a mozikba. A sztrájk miatt csúszik a forgatás, és a bemutató időpontja is 2009 májusára tolódott. (via cinemablend)
  • Bruce Willis az Ötödik elem után ismét egy látványos sci-fiben, a The Surrogates-ben játszhat. Robert Venditti azonos című képregényét a Terminator 3 csapata, Jonathan Mostow rendező, valamint Michael Ferris és John D. Brancato forgatókönyvírók viszik vászonra. 2054-ben az emberek távirányítású hasonmásokat alkalmaznak, hogy megkönnyítsék a munkájukat, és elkerüljék a rázósabb személyes találkozókat. Bruce Willis karaktere egy szövevényes bűnügybe keveredeik - avagy mit kapunk, ha Philip K. Dick életművét összevegyítjük a Szigorúan bizalmassal. Persze némi aggodalomra adhat okot, hogy a produkciót a Disney jegyzi. (via cinemablend)