Anilogue - A koreaiak csak szarakodni tudnak

2007.12.03. 13:16
Az Anilogue vasárnap véget ért, a fődíjat a Vécérománc vitte el, de nem ez volt az egyetlen budiközpontú alkotás a fesztiválon. Pénteken láttunk egy beteg dél-korei rajzfilmet, az Aachi & Ssipakot, ami elvileg olyan, mint "amikor Tarantino találkozik az Akirával". Gyakorlatilag viszont egy rakás szar. És ez most szó szerint értendő.


A nem túl távoli jövőben a megnövekedett energiahiány miatt az emberek a szarból nyerik az áramot, ezért csak hálózatra kapcsolt, államilag ellenőrzött toytoy-budikat szabad használni. Mindenkinek egy érzékelőgyűrű van beültetve a seggébe, ami azt méri, kinek mennyire "értékes" a szara. Ennek függvényében kap az illető a kék jégkrémből, ami függőséget okoz, ezért mindenki rá van kényszerülve, hogy állami budikban szarjon, különben nem jut hozzá kedvenc csemegéjéhez.

Van egy szopós szájú pornós csaj, aki képes túlterheli a rendszert, mikor a nagydolgát végzi. A budikba épített fagyigép rengeteg jégkrémett dob ki neki - ebben látja meg a nagy üzlet lehetőségét a címben szereplő két motoros suttyó, Aachi és Ssipak. Vannak még a filmben kis kék mutánsok is. Ők a városon kívül élő számkivetettek, akik szarás után nem kapnak kék jégkrémet, pedig mindennél jobban kívánják, ezért legéppuskáznak mindenkit, akitőt szerezhtnek az addiktív édességből.


Az új energiaforrás rendszerét egy egyenruhás, vízfejű kislány irányítja. Az ő ítéletvégrehajtója egy gyilkos kiborg, aki sok-sok Mátrixosan megkoreografált lövöldözésben robbantja szét a
kis kék jégkrémrablók ezreit, akiket egy nagy, ronda, kék mutáns irányít. Én csak ezeket a harci jeleneteket tudtam igazán értékelni, a film többi része (egy idevágó hasonlattal élve) nullajégkrémes hígfos volt.