Reggeli hírek: Johnny Depp újra gengszterfilmben szerepel

2007.12.06. 09:58

  • Felkerült a netre egy új képsorozat a Speed Racerből, színes autócsodákkal, és egy matrózinges csimpánzzal, aki ugyanolyan morcos képet vág, mint John Goodman. A Wachowski-testvérek autóversenyes filmje egy manga alapján készül, ezért nem csak őrült tempójú száguldozás lesz benne, hanem a Mátrix-trilógiát is megszégyenítő akciójelenetek, amikben ráadásul Balog D. Menyhért helyettesítette Goodmant, aki egy aranyszívű, de verekedős családapa. A Speed Racer május 9-én kerül a mozikba. (via usatoday & cinematical)
  • Johnny Depp lesz a legendás bűnöző, John Dillinger Michael Mann új filmjében, a Public Enemies-ben. A történet 1933-ban játszódik Chicagóban, és felvonultatja a korszak összes fedorakalapos bűnözőjét 'Baby Face' Nelsontól 'Pretty Boy' Folydon át Caponéig. Mann maga írja a forgatókönyvét, így reméljük, hogy a Szemtől szembenhez hasonlóan lesz egy jól kidolgozott karakter a maffiózók után nyomozó FBI-ügynökök közt is. A Public Enemiest március 10-én kezdik forgatni chicagói helyszíneken. Mann és Depp egyébként 2009-re újabb közös munkát terveznek: együtt akarják elkészíteni a plutónium-mérgezésben elhunyt orosz (és egyes források szerint brit) titkosügynökről, Alexandr Litvinyenkoról szóló filmjet. (via Variety)
  • A The Poughkeepsie Tapes új traileréből kiderül, JJ Abrams után az elsőfilmes rendező, John Erick Dowdle is felfedezte, hogy a remegő kézikamerás jelenetekkel sokkal jobban lehet ijesztgetni, mint a maximális hangerőre tekert ajtónyikorgással és női sikolyokkal. A The Poughkeepsie Tapes egy bomlott agyú sorozatgyilkosról szól, aki kamerájával felveszi, hogyan végzi ki az áldozatait. Így a film tulajdonképpen ezeknek a véres házivideóknak a fűzére. Eddig csak a Tribeca Film Festivalon mutatták be (ott a rajongók imádták), a világpremierre jövőre kerül sor. (via cinemablend)