Gyorshírek: A Warner megette a New Line-t reggelire

2008.02.29. 09:32

  • A logók maradnak, de ezentúl a kasszarobbantó blockbustereket (Harry Potter, Hobbit és társai) a Warner, a művészibb filmeket a New Line futtatja. A két stúdiónak továbbra is külön marketinges, forgalmazói és üzleti menedzsmentje lesz, de ezeket a Warner Bros. koordinálja majd, a költséghatékonyság jegyében. A lépésre azután volt szükség, hogy a New Line húzófilmjének szánt Arany iránytű nem teljesített olyan jól a pénztáraknál, mint ahogy a stúdió várta, a régi horrorsikerek remake-je (Rémálom az Elm utcában, Jason) viszont elég bizonytalan stratégia a jövőre nézve. Hogy ebben az új felállásban mi lesz a Warner Independent Pictures és a New Line-HBO közös Picturehouse projektjével, az még a jövő kérdése. (via cnn)
  • A Warner Bros. is beszállt a perbe, amit J.K. Rowling indított egyik rajongója, Steve Vander Ark ellen, aki a honlapjára kitett esszékből és tanulmányokból egy 400 oldalas Harry Potter enciklopédiát akart megjelentetni az amerikai PDP Books kiadónál. Bár a kiadó szerint ez csak egy "referenciakönyv", ami nem jelent konkurenciát az írónőnek, a filmstúdió azonban keresetett nyújtott be, mint a Potter-könyvekhez és filmekhez fűződő szellemi tulajdon kizárólagos birtokosa. (MTI)
  • Leonardo DiCaprio és Mark Whalberg az Egy kosaras naplója és a Tégla után akár újra együtt szerepelhetnek egy drogokat és erőszakot középpontba állító történetben, a 2006-os Cocaine Cowboys című sokkoló doku filmváltozatában. A sztori a 70-es-80-as évek drogbáróit, Jon Roberts és Pablo Escobart mutatja be, és azt a kokaintól hófehér Floridát, ami a Sebhelyesarcú és a Miami Vice forgatókönyvíróit ihlette. DiCaprio viszont még nem erősítette meg, hogy ismét közös filmet tervezne Whalberggel. (via cinemablend)