Gyorshírek: Neve Campbell velencei kurtizán lesz a Vivaldi-filmben

2008.03.04. 10:20
  • Michael Bay produkciós cége, a Platinum Dunes készíti el az 1968-as horrorklasszikus, a Rosemary gyermeke remake-jét. Az óriásrobotokkal játszadozó rendező olyan legendás filmek újraforgatásának jogait birtokolja, mint a Rémálom az Elm utcában, és a Péntek 13. Felmerült az ötlet, hogy egy rövid cameo erejéig Bay játssza majd az ördögöt a Rosemary gyermeke-újrában, de a többi szereplőről és a leendő stábtagokról még semmi hír. (via slashfilm)
  • Neve Campbell velencei kurvát játszik a Vivaldi című kosztümös életrajzi filmben. A zeneszerzőt Ralph Fiennes öccse, Joseph Fiennes alakítja, de szerepel a filmben Gérard Depardieu, és a gyönyörű Carice van Houten (akit leghamarabb a Valkűrben láthatunk majd, Von Stauffenberg feleségeként). A filmet az eddig csak tévésorozatokat jegyző Boris Damast rendezi, Jeffrey Freedman forgatókönyve alapján. A történet Vivaldi korai éveit eleveníti fel, amikor még zenét tanított egy iskolában, a velencei kurtizánok törvénytelen gyermekeinek. A filmet valószínűleg még idén bemutatják, ha mégsem, jövőre két Vivaldi versenyezhet egymással a mozikban (a 2009-re beharangozott drámát Kevin Lund és T.J. Scott jegyzik). (via cinemablend)

  • Sam Raimi is visszatér a borzongatós műfajhoz: Drag Me to Hell című horrorfilmjét ő maga rendezi, a testvérével, Ivan Raimivel közösen írt forgatókönyvből. A főszereplő Alison Lohman lesz (őt már láthattuk a Nagy halban), a produceri teendőket Rob Tapert, Grant Curtis, Josh Donen és Joe Drake látják majd el, akiknek nem ez lesz az első horrorfilmje (Rob Tapert már Raimi korai munkáinál, az Evil Dead-trilógiában is együtt dolgozott a rendezővel). A Drag Me to Hell forgatása március 31-én kezdődik, Los Angeles-i helyszíneken. (via Variety
  • 2009-re terveznek egy Bob Marley-játékfilmet, közölte a Reuters és a Variety. A Weinstein Co. vásárolta meg az özvegy, Rita Marley No Woman No Cry: My Life With Bob Marley című önéletrajzi könyvének megfilmesítési jogait. Ezt a Dolgozó lányt is jegyző Lizzie Borden írná forgatókönyvvé. A kötet a zenész gyerekkora mellett a 15 évig tartó viharos házasságukról is szól, ami Bob Marley 81-es halálával ért véget. Az özvegy lenne az executive producer, és őt Lauryn Hill játszaná a vásznon.