Valóban haldoklik Patrick Swayze?

2008.03.06. 10:28

Futótűzként terjed a hír: a Dirty Dancing és a Ghost 55 éves sztárja hasnyálmirigyrákban szenved, maximum öt hete van hátra, a színész orvosa azonban cáfol.

A New York Post Swayze képviselőjére hivatkozva szerdán írta meg, hogy a színésznél egy hónapja diagnosztizálták a daganatot. Azóta számos helyen lehetett azt olvasni, hogy a színész nagyon rossz állapotban van, és már csak néhány hete van hátra.

"Minden értesülés valótlan, ami az állapotára vonatkozik" - tett közzé nyilatkozatot később Patrick Swayze orvosa, Dr. George Fisher, a TMZ.com-on, ahol hozzátette: a daganat csak kis mértékben terjedt el a színész szervezetében, és jól reagál a kezelésre. A National Enquirer úgy tudja, Patrick Swayze most is a tőle megszokott tempóban dolgozik, bár elég rossz állapotban van: tizenöt kilót fogyott, és csak folyékony ételeket tud enni.

Swayze decemberben még teljes erőbedobással vett részt a The Beast című tévésorozat felvételein, ettől várta a nagy visszatérést. Januárban gyakori rosszullétre panaszkodott, és felkereste a Stanfordi Egyetem klinikáját, ahol kemoterápiás kezelést kapott (bár ez a színész hozzátartozói szerint nem járt eredménnyel). A Dirty Dancing szívtiprója az elmúlt hónapokban a tévésorozat mellett a Powder Blue című film forgatásában is részt vett, olyan sztárszínészekkel együtt, mint Forest Whitaker, Ray Liotta, Kris Kristofferson és Jessica Biel. (via Reuters)