Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

WALL-E a magyar változatban is WALL-E marad

2008.04.10. 11:11

A Pixar szemétben guberáló droidja a Watt-takarékos Lánctalpas Limlom- és hulladékkezelő E-sorozat nevet kapta. Pedig a fordító elferdíthette volna TIBIre is (Takarító és Iratmegsemmisítő Biomechanikus Interfész), vagy valami még rosszabb szójátékra. Így viszont nem kell annyit fotosoppolni a plakátokon.


A történet röviden: a távoli jövőben már csak egyetlen lakója van a Földnek, WALL-E, a hernyótalpas droid, aki fáradhatatlanul szortírozza a kacatokat. Egyik nap megjelenik nála egy áramvonalas keresőrobot, EVA (Extraterresztriális VegetációAnalizáló), akit azért küldtek a Földre, hogy megvizsgálja, visszaköltözhet-e végre a távoli galaxisba menekült emberiség. WALL-E feljut EVA űrhajójára, és ezzel kezdetét veszi a kozmikus utazás, ahol a kis kukásdroid új bolygókat ismer meg, és egy csapat KREPÁt, azaz Kiselejtezett, Rendellenesen működő, Program- vagy Automatikahibás robotot. Bemutató júliusban.