Olivér
4 °C
8 °C

R2-D2 jobban van, de marad a kórházban

2008.04.15. 10:30
Egy hónapos kórházi ápolás után jobban érzi magát Kenny Baker, aki a Csillagok Háborúja-filmekben a csipogó asztrodroidot irányította, jelentette be hétfőn a színész fia, Kevin Baker.

Bakert a múlt hónapban utalták be egy manchesteri kórházba, miután chicagói útja után mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Fia szerint apja állapota akkor olyan súlyos volt, hogy azt mondták neki, édesapja "bármikor elaludhat és meghalhat." Az orvosok szerint Kenny Bakernek tavalyi, súlyos tüdőgyulladása okozhatta mostani légzési problémáit.

A színész 1934-ben született Birminghamben. Alacsony termete miatt már 1960-ban egy törpe szerepét osztották rá a Circus of Horrors-ban, az igazi áttörést viszont az 1977-es Csillagok háborúja (és a két folytatás) hozta el neki. Szerepelt a Flash Gordonban az Elefántemberben, a Labirintusban, az Amadeusban és a Willowban. George Lucas az új Star Wars-trilógiában is beültette Bakert az R2-D2 hengertestébe (pedig számítógépes trükkökkel is megrajzolhatta volna a robotot), így csak ő, és a C3PO-t játszó Anthony Daniels mondhatják el magukról, hogy mind a hat Csillagok háborúja filmben szerepeltek színészként. (via BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?