Gyorshírek: Összeverték az új Bond-film főgonoszát

2008.05.12. 12:17
 
  • Felkerültek a netre az első képek a Che Guevarának öltözött Benicio Del Tororól, aki két Soderbergh-filmben kelti életre a szakállas forradalmárt. A The Argentine 1956-ban játszódik, a fiatal orvos, Ernesto Guevara Castro-fivérekhez fűződő barátságát, és a Batista tábornok ellen kirobbantott kubai forradalmat állítja a középpontba. A Guerrilla Che és elvbarátai utolsó, bolíviai éveit mutatja be, ami dél-amerikai forradalomnak indult, de végül Guevera kivégzésébe torkollott. Mindkét filmben Franka Potente (Bourne-csapda, Bourne-rejtély) alakítja a korszak leghírhedtebb forradalmárnőjét, Tamara Bunke-t. Bemutató idén nyáron. (via slashfilm)
 
  • Újabb forgatási videóval és képsorozattal lepte meg a Bond-rajongókat a Quantum of Solace stábja. A werkfilmben az esős londoni időjáráshoz szokott Daniel Craig és a rendező, Marc Forster gyönyörű helynek nevezik az ausztriai Bergenzt, ahol április 30-tól május 9-ig vettek fel egy opera-jelenetet és néhány külső helyszínen is forgattak. Az egyik új fotón az összevert arcú, törött lábú Mr. White (Jesper Christensen) látható, őt Bond a Casino Royale végén lőtte térden, mielőtt eldünnyögte volna a klasszikus bemutatkozást. A jelenet folytatását, amiben a 007-es kivallatja ellenfelét, szintén a múlt héten vették fel. Bond a Quantum of Solace-ben bosszút áll mindenkin, akinek szerinte köze volt Vesper Lynd halálához, a filmet november 13-án mutatják be a magyar mozik. (via slashfilm)

  • Amerika kapitány csillagos pajzsát szúrták ki éles szemű képregényrajongók a Vasember egyik jelenetében, a páncélba öltöző Tony Stark hóna alatt. Samuel L. Jackson stáblista után felbukkanó karaktere mellett ez már a második rejtett utalás a Bosszú Angyalai-filmre, amit 2011-ben akar bemutatni a Marvel. A Vasember jelenleg 274 millió dolláros bevételnél tart, a készítők már a Thor mozifilmet tervezgetik, amihez a Latino Review nem túl megbízható értesülései szerint Brad Pittet szeretnék főszereplőnek. (via cinemablend & Latino Review)

  • Steven Spielberg már idén ősszel el akarja kezdeni a Tintin forgatását, 2009 elejére pedig a Lincoln felvételeit jegyezte elő, amiben Liam Neeson alakítja majd az egyesült államok elnökét. A rendező eredetileg a 68-as háborúellenes mozgalmakról szóló filmet a The Trial of the Chicago 7-t készítette volna el (amiben Sacha Baron Cohen is aktivistát alakít), de ezt a nyárra várható színész sztrájk miatt egy időre jegelte. (via Variety)