Gyorshírek: Sean Penn nem kivételezik Eastwooddal Cannes-ban

2008.05.15. 11:20
  • A brazil Fernando Meirelles Vakság című filmjének díszbemutatójával szerda este megkezdődött a cannes-i filmfesztivál. Sean Penn, a kilenctagú zsűri elnöke megnyugtatott mindenkit, nem kivételezik Clint Eastwood filmjével, a Changelinggel, ha a legjobb alkotásra kell szavazni. "Ilyenkor nem számít, hogy a Titokzatos folyóért kaptam Oscart." (via AFP & Toronto Sun)

  • Angelina Jolie az NBC-nek adott interjújában hivatalosan is bejelentette, ikreket vár. A 32 éves színésznő a Kung Fu Panda című animációs filmet népszerűsíti Cannes-ban, amiben egy harcművész tigrisnek kölcsönzi a hangját. A nagy bejelentésnél ott volt Jack Black is, akiről a Dreamworks a rajzfilm kungfuzó pandáját mintázta. (via Reuters & msnbc)

  • Marjane Satrapi cannes-i zsűritag, a Persepolis című animációs film rendezője (és az eredeti képregény írója) egészségügyi okokra hivatkozva gyújtott rá a sajtótájékoztató közepén, de előtte azért udvariasan engedélyt kért a jelenlévőktől. Ezen felbátorodva a sajtótájékoztató végén már Sean Penn is cigarettázva válaszolt az újságíróknak. (via yahoonews)