A Narnia kiütötte Vasembert

2008.05.19. 15:14
Az élen végzett a nézettségi versenyben az új Narnia-mozi Amerikában, de az első részhez képest alulteljesített. A Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény meglepetésre 65 millió dollárral nyitotta az első hétvégét még 2005-ben, a Prince Caspian alcímű folytatás most viszont 56.6 millióval indított. A filmtől, amit nálunk majd június 12-én mutatnak be, az elemzők 80 milliós hétvégi bevételt vártak.


Az enyhe visszaesés oka valószínűleg a sötétebb tartalom: az első rész barátságos erdei lényei most a politikai cselszövésnek és a háborúskodásnak adták át a terepet. Külföldön viszont javított a keresztényekre utazó Narnia-franchise, 27 százalékkal jobban futott az új rész, és 20.7 milliót hozott.

Második helyre szorította le a Narnia a Vasembert, ami most 31 milliót hozott, és a bemutató óta eltelt három hétben összesen 222 milliót szedett be Amerikában. A Míg a jackpot el nem választ című romantikus vígjáték lett a harmadik, és a múlt héten bemutatott Speed Racer csak a negyedik helyig jutott. A Watchowskik új filmje így hatalmas bukás, a 160 millióból gyártott élőszereplős anime eddig csak 29 milliót hozott vissza. Ez a Deadline Hollywood Daily szerint azt jelenti, hogy Amerikában 50 milliós bevétel alatt teljesít majd. A Warner Brothers még bízik a következő hétvégében, de a szerdán mozikba kerülő új Indy-film nem sok esélyt hagy a direkt giccses autósfilmnek.

A toplista második felét a vígjátékok uralják, 4.6 millióval zárta a hétvégét a Made of Honor című romantikus vígjáték a Mr Bean-sorozat egyik társrendezőjétől. A Baby Mama című béranyás vígjáték 4.5 milliót, az Apatow istállójából indított Lekoppintva 2.5 hozott. Kétmillió dollár alatt teljesített a Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay című vígjáték, Jet Li új és Jackie Chan kalandfilmje, a The Forbidden Kingdom és a The Visitor című függetlenfilm, amit a Torontói Filmfesztiválon mutattak be.

A tavalyi évhez képest gyenge a múlt hétvége bevétele, 2007-ben ugyanezen a hétvégén mutatták be a Shrek 3-at, ami 121 millióval indított. (via Deadline Hollywood Daily & AP)