Sacem-díjat nyert a KJFG No. 5

2008.06.15. 16:51
A Studio Baestarts két rövid rajzfilmje is díjat kapott az Annecy-n, Európa legnagyobb animációs filmfesztiválján. A stúdió kreatív igazgatója, Alexei Alexeev (aki korábban a Mr. Bean rajzfilmsorozatot rendezte) egyedüli magyar jelöltként idén rövidfilmek kategóriában versenyzett, és Sacem-díjat nyert A KJFG No. 5-tel.

Állatszereplők a KJFG No. 5-ben (forrás: studiobaestarts.com)

A rövidfilm az elmúlt fél év során a csehországi AniFest, a szöuli animációs fesztivál és az olasz CORTOONS díját is begyűjtötte. A Studio Baestarts most a Nickelodeonnal koprodukcióban gyárt további filmeket kisfilm szereplőivel, és tárgyalásokat folytat több televíziótársasággal arról, hogy az egész világra megveszik a sorozat tévés, internetes és mobil jogait.

2007-ben a stúdió "Mondókák" című sorozatával aratott sikert az Annecy fesztiválon, amit a Minimax televíziócsatornával közösen készítettek. Idén a legjobb diplomafilmek versenyében egyedüli magyarként vett részt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2007-ben végzett Gaál Fruzsina, "Vízen" című munkájával. A rajzfilmek megtekinthetőek a Studio Baestarts honlapján.