Gyorshírek: Robert De Niro újra Scorsesével forgat

2008.07.07. 10:26
  • A Csehországban Kristályglóbusszal jutalmazott De Niro a hétvégén elárulta: további két részt tervez a CIA történetét feldolgozó Az ügynökséghez, ezekben ismét Matt Damon lenne a főszereplő. Scorsesével két filmet szeretne leforgatni 2009-ben, de ezekről nem nyilatkozott bővebben. "Babonás vagyok, nem mondok semmit" - hárította el a kérdéseket, így még nem tudni, hogy a Nagymenők és a Casino után újabb maffiafilmet készítenek-e együtt, vagy a Taxisofőrhöz hasonló, sokkoló társadalomkritikát. (via Variety)
De Niro átvette a Kristályglóbuszt (mellette a felesége, Grace Hightower) 
  • Filmszereppel bukott le egy maffiózó a Corriere della Sera című olasz napilap szerint. A Cannes-ban a zsűri Nagydíjával jutalmazott Gomorra című olasz maffiafilmet egy nápolyi börtönben is levetítették, ahol a rabok a szereplők között felismerték egykori társukat, a helyi alvilág egyik figuráját. A körözött férfi egy szereplőválogatáson jutott be a filmbe, a lebukása után a rendőrség elfogta, és már börtönben ül. „Soha nem jöttünk volna rá, hogy őt keressük, ha nincs ez a vetítés” – mondta nápolyi rendőrség szóvivője. (via Reuters)
  • Új Terminator 4 forgatási képek jelentek meg a New York Times-ban. A rendező, McG korábban azt nyilatkozta, hogy az új-mexikói Albuquerque stúdió környéke kitűnő helyszín a nukleáris csapás (lásd Terminator 3 vége) utáni világ bemutatásához. A fotókon egy szétrobbant benzinkút látható, autóroncsokkal és egy kidöntött útjelző táblával (utoljára a Fallout 2 című PC-s játékban láthattunk ilyen jól eltalált posztapokaliptikus hangulatot árasztó képeket). A negyedik Terminator-film, aminek a költségvetése a Slashfilm értesülései szerint 184 millió dollárról időközben 200 millióra ugrott, 2009. május 22-én kerül a mozikba. (via slashfilm)


forrás: The New York Times