Gyorshírek: George Clooney Bin Laden sofőrjéről forgat filmet

2008.08.13. 08:26
  • George Clooney írója, rendezője és főszereplője lesz a The Challenge című filmnek, ami Oszama Bin Laden sofőrjének, a jemeni Salim Hamdannak a 2001-es afganisztáni elfogásáról és bírósági tárgyalásáról szólna. Clooney a terrorista védőügyvédjét, Jonathan Mahlert alakítja majd, aki kiharcolta, hogy a háborús bűnösöket is védjék az emberi jogok. Clooney cége, a Smoke House már megvette a filmes jogokat a történtekről könyvet író Jonathan Mahlertől. A pontos forgatási menetrendről még nincs hír, csak annyit tudni, hogy Clooneyt nagyon belelkesítette egy újabb, a közel-keleti politikát érintő film lehetősége, mivel legutóbb sportvígjátékot forgatott (Leatherheads), és a Coen-fivérek krimijében (Burn After Reading) szerepelt. (via Variety)
  • Orlando Bloom súlyosabb műfajokban is kipróbálná magát: szerepet vállal a díjesővel elhalmozott brazil rendező, Andrucha Waddington új filmjében, ami a délszláv háborút mutatja be. A film alapja a Full Rush In című könyv lesz, aminek a szerzője, Bill Carter évekig élt Szarajevóban, és 1995-ben a U2 frontemberével, Bonóval dokumentumfilmet és videoklipet is készített a délszláv háborús övezetben zajló mindennapi életről Miss Sarajevo címmel. (via yahoonews)
  • A Universal megszerezte a tavaly elhunyt Robert Jordan Az idő kereke című fantasy regénysorozatának filmes jogait. A stúdió ezzel a lépésével már arra az időszakra biztosítja be magát, amikor a Warner kifogy a megfilmesíthető Hatty Potter-kötetekből. A 11 részes könyvsorozatból az első kötet, A világ szeme készül majd el először, de a szereposztásról egyelőre még nincs hír. (via cinemablend)
  • Az eleve ördögi vigyorú Willem Dafoe lesz maga az Antikrisztus Lars von Trier azonos című horrorjában. A történet szerint Defoe és filmbéli felesége, Charlotte Gainsbourg egy eldugott erdei faházban próbálják feldolgozni gyermekük halálát, de hamarosan még ennél is szörnyűbb események sodrásába kerülnek. A forgatókönyvet Anders Thomas Jensen és Lars von Trier közösen írták. A felvételek még ebben a hónapban elkezdődnek Németországban, bemutató 2009-ben. (via Variety)