Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mundruczó Kornél Deltája Európai Filmdíjra is esélyes

2008.09.04. 14:49

Mundruczó Kornél Deltája is bekerült az Európai Filmakadémia (EFA) díjaira esélyes 44 film közé, közölte a Magyar Filmunió. Az alkotások közül az EFA 1800 tagja választja ki a különböző kategóriák jelöltjeit a következő néhány hétben. A végleges listát a sevillai filmfesztiválon, november 8-án hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig december 6-án Koppenhágában, a dán királyi család jelenlétében adják át.

A Delta premierje a 39. Magyar Filmszemlén volt, ahol elnyerte az Aranyorsót, a legjobb filmzene díját (Lajkó Félix) és a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját. A nemzetközi közönségnek a cannes-i filmfesztiválon mutatták be a Deltát, itt elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, augusztusban pedig Szarajevóban kapta meg az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének (CICAE) díját. A filmet a hazai mozik szeptember 11-től játsszák.

A Deltában látható házat szeptember 5-én, pénteken a készítők felépítik az Erzsébet téren, a Gödör mellett, este héttől. A munkálatokba besegít Jancsó Miklós, Gáspár Sándor, Török Ferenc és Schilling Árpád is, sötétedés után a film készítői kimaradt jeleneteket és werkfilmet vetítenek.