Szilvia
5 °C
16 °C

Spielberg szakított a Paramounttal

2008.09.22. 14:17

Több mint egymilliárd dolláros szerződést kötött egy indiai céggel Steven Spielberg, és ezzel véglegessé vált a szakítás a Paramount és Spielberg vezette DreamWorks SKG filmstúdió között. Az indiai Reliance ADA a következő hat évben összesen 1,5 milliárd dollárral (245 milliárd forinttal) száll be a DreamWorks filmprojektjeibe.

A két cég között már június óta tartanak a tárgyalások, mostanáig azonban nem volt biztos, hogy a Paramount elengedi-e a DreamWorks háromfős vezetőségét, az "SKG-t" - azaz a Spielberg, Jeffrey Katzenberg és David Geffen hármast. A Paramount most viszont közleményben jelezte, hogy a "súrlódás nélküli átmenetet" pártolja és szabad kezet ad Spielbergéknek, hogy kit visznek magukkal a 150 alkalmazott közül. A DreamWorks 1994-ben indult, és az animációs filmek (Shrek, Kung Fu Panda) mellett játékfilmeket (Ryan közlegény megmentése, Transformers) is gyárt. Eddigi legnagyobb sikere a Shrek második része.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?