Gyorshírek: James Bond nem mutatkozik be többé

2008.09.23. 10:21
  • Hidegháborús kémfilmet rendez Shane Black, a Halálos fegyver-filmek forgatókönyvírója, aki 2005-ben hét év kihagyás után a zseniális Durr, durr és csókkal tért vissza. A Cold Warriorban egy idősebb ügynök aktivizálja magát újra, és egy fiatal ügynökkel közösen szállnak szembe egy orosz terrorfenyegetéssel. (via Variety)
  • Kihagyják a Quantum of Solace-ből James Bond jellegzetes mondatait, mivel a „Nevem Bond, James Bond” a 21. században már esetlenül hangzik. A huszonkét Bond-filmből ez lesz az első, amiből a bemutatkozás kimarad, de ez nem minden, a titkosügynök Martinit sem kér "rázva, nem keverve". „A forgatókönyvben még benne voltak ezek a részek, de amikor felvettük, valahogy nem működtek. Ezt Daniel Craig és a producerek is így érezték, úgyhogy végül kivágtuk őket” – mondta a rendező, Mark Foster. A Quantum of Solace-t Amerikában november 14-től, nálunk november 13-tól vetítik a mozik. (via The Independent)
  • A pofonok földje rendezője, Stephen Chow veszi át Bruce Lee szerepét a 66-os The Green Hornet című amerikai tévésorozat 2010-re tervezett filmváltozatában. Az eredetiben Bruce Lee egy maszkos igazságosztót játszott, aki kungfu-tudományával segített a Green Hornet nevű lapkiadónak a bűnözők felderítésében. Az új verzióban Green Hornet szerepét Seth Rogen, a Felkoppintva főszereplője kapta, aki a forgatókönyvet is jegyzi. Stephen Chow pedig nemcsak kungfuzik a filmben, de rendezi is. (via The Movie Blog)
  • „Robert Rodriguezzel nagyon közel állunk ahhoz, hogy elkezdjük a Sin City második részét – nyilatkozta Frank Miller, a képregény szerzője a régóta halogatott folytatásról. - Még egy-két dolgot le kell tudnunk, aztán neki is állhatunk a munkának.” (via Movieweb)