A Mázli c. falusi vígjátékot falun sem nézték

2008.10.27. 11:09

„Az első budapesti hétvégén a Mázli nézettsége 2180 lett a díszbemutató és a szponzorvetítések nélkül” – mondta el Kálomista Zsuzsa, a filmet forgalmazó Hungaricom ügyvezetője. - Nem vagyunk elégedettek, de még várjuk a vidéki eredményeket, mert ezt vidéki filmnek szántuk.” A Lukáts Andorral forgatott kurucos-kesergős szatírát a fővárosban összesen hét kópiával vetítik, vidéken meg kétszer ennyivel (a 14-ből 11 e-kópia). 

Update: Egy mozi híján beérkeztek vidéki eredmények, de a nagy áttörés elmaradt. A Mázlit vidéken csak 1832-en látták, ebből a tizenegy vidéki e-kópia 748 nézőt hozott. Az összesen 4012 néző az országos toplista tizedik helyére volt elég. A másik öt frissen bemutatott filmből csak egy került még fel a toplistára, a High School Musical című gimis musical harmadik része 86 ezer nézővel toronymagasan verte a mezőnyt.

A Mázlinál jobban indult október elején A nyomozó, amit 4555-an néztek az első hétvégén a fővárosban. A Csuja Imré-s természetfeletti krimire, a két hete bemutatott Parára viszont csak 1835-an fizettek be a premier hétvégéjén. Ez a két magyar krimi most nincsen benne az első tízben.