Gyorshírek: 80 éves a halandzsázó Miki egér

2008.11.19. 09:14
  • Miki egér 80 éves: 1928 november 18-án volt a Steamboat Willie című rajzfilm premierje a Broadway Theaterben. Igaz, technikailag a Plane Crazy volt a Disney Cartoon első Mickey Mouse-rajzfilmje, amit már 1928 májusában bemutattak, de ahhoz csak utólag készítették el a hangokat. A tíz számmal nagyobb cipőt hordó, rövidgatyás Miki a Steamboat Willie-ben még egy mindenkivel szemétkedő, gonosz kisegér volt, aki skótdudának használja a libát, és tangóharmonikának az anyadisznót. A 20-as években készült epizódokban Miki egér még nem beszélt, csak Kisvakond-módra vinnyogott. 1947-ig maga Walt Disney kölcsönözte hangját, majd James MacDonald, 87-től pedig Wayne Allwine. Miki egér 80 éves pályafutása alatt 171 filmben szerepelt. (via slashfilm)

  • A Fox újabb X-men filmet tervez X-Men: First Class címmel, amiben csak a legkorábbi tanítványok szerepelnek: Jean Grey, Küklopsz, Bestia, Angyal és Jégember. A történetet Josh Schwartz írja, a 60-as évekbeli képregények helyett a 2007-ben készült, 16 részes X-Men: First Class alapján, amiben playstation-öző, iPodon zenét hallgató, trendi szuperhősök lesznek. Schwartz korábban olyan sorozatokon dolgozott író-producerként, mint a Chuck és a Gossip Girl. A mutánsokat valószínűleg nem az X-Men trilógiából megismert színészek alakítják majd, mert ott Jégemberből tizenéves suhanc, Bestiából meg negyvenes mutánsügyi miniszter lett. Bemutató 2010-ben. (via Variety)

  • Eli Roth rendezi azt a náci álpropagandafilmet, amit Tarantino Inglourious Basterdsében néznek majd a németek. A Nation's Pride egy német mesterlövészről szól, akit a harmincéves Daniel Brühl alakít. A Brad Pitt főszereplésével készülő nácivadászos film 2009-ben kerül a mozikba. (via Cinemablend)