Van Damme meghülyült interjúzás közben

2008.11.21. 16:04

A Newsweek a héten lehozta minden idők talán legjobb Van Damme-interjúját. A kickbox-bálvány megőrült, miközben az önmagáról forgatott JCVD című filmjéről beszélt Sarah Ballnak, aki bejött neki.

Sarah Ball: - Miért akartál filmet készíteni az életedről?
Van Damme: - Hogy elmondhassam, ki is igazából Jean-Claude Van Damme: egy hétköznapi srác Belgiumból, aki meg akarta valósítani az álmait. Most 47 évesen visszamentem Európába, hogy valamelyik ottani filmstúdióval megállapodjak, és megmutathassam, hogy azért még mindig jó formában vagyok.
- Van egy monológ a filmben a kiégett akciósztárokról. Ezt ott improvizáltad?
- Szeretem a rendszerezett dolgokat. Mint a vezetésnél: elgurulsz az iskola mellett, az út jobb oldalán maradsz, jobbra fordulsz, látsz egy nagy templomot, fékezel, balkanyar, és már ott is vagy. Ebben a filmemben rendszerezni akartam az életemet, bejárni a fény útját. Ezt megmutatni gyönyörű dolog.
- Gyönyörű? Miért?
- A JCVD-ben nagyon megnyíltam, sokat elárulok magamról. Mintha meghámoznál egy gyümölcsöt, kidobnád a húsát, és megtartanád a magokat. Ebben a filmben még a kemény magot is kettévágtam, hogy megmutathassam, a belsejében krém van.
- Oké...
- Az egész olyan volt, mintha meztelen lennék. Előtted is lennék meztelen. 
- Hát...
- Hongkongban azt hiszik, én vagyok az őrült francia. Most meztelen vagyok a páncél alatt.
- Nem bántál meg semmit?
 - Hidd el, nagyon sok jó dolgot és nagyon sok őrült dolgot csináltam már életemben. És az őrült dolgokat azóta sem bántam meg. New York-i vagy?
- Igen.
- Mennyi vagy? 27? 32?
 - 22.
- A picsába, az nagyon kevés. Eljössz azért a premierre?
- Nem tudom. Mikor lesz?
 - Fogalmam sincs. Feketében gyere, fekete ruha és magas sarkú cipő.
 - Hát...
 - Biztosan megtalálsz majd, én leszek az egyetlen széles vállú, fekete hajú, alkalmi ruhás fickó. Majd pezsgőzünk. Csak te és én.