Csak Demszky és Hujber fanyalgott a díszbemutatón

2008.12.03. 13:39

Legjobban a konkurencia dicsérte Goda Kriszta új filmjét a Mom Parkban tartott keddi díszbemutatón. Jártunk már itt pár premieren: a Pánikon, a Majdnem szűzön, a Mázlin, de még soha nem kellett ennyit sorban állni egy pohár italért. "Az eddigi filmjei közül ez a kedvencem, mert a Kaméleonnal egy olyan műfaj került a magyar filmes palettára, ami eddig hiányzott" - mondta a fair play jegyében Herendi Gábor, aki két hét múlva a Valami Amerika 2-vel keresi majd a magyar közönség és a kollegák kegyeit.

Goda és Herendi. Klikk!

A rendező közben nem győzte hangsúlyozni, hogy ez nem verseny: "Túl jóban vagyunk ehhez, inkább segítjük egymást" - tette hozzá, miután lepacsizott Goda Krisztával és Csányi Sándorral, és tízből tíz pontot adott a szélhámosfilmre. A bemutatón a 9 és fél randit és az S.O.S. szerelmet jegyző Sas Tamás is tiszteletét tette, de a Hujber Feriből, Oroszlán Szonjából, Lakatos Márkból, Geszti Péterből és Till Attilából képződött celebtömegben nyoma veszett.

"Ez egy kerek történet, amit Kriszta jól végigvitt, és kiválóan működnek a karakterek" - fényezte a rendezőnőt Andy Vajna, aki kilencpontosra értékelte a Kaméleont. Az Üvegtigris óta producerkedő Pataki Ági már csak nyolcat adott, és a többséggel összhangban a forgatókönyvet dicsérte: "Szórakoztató, mint a Csak szex, csak itt a forgatókönyv csavarossága pótolja a humort" - mondta. A sztori és a profi kivitelezés mellett a mellékszereplőkért lelkesedtek sokan, a meleg dokit játszó Kulka Jánost egyöntetűen mindenki imádta, ahogy a főszereplő Nagy Ervin tettestársát alakító Trill Zsoltot is többen megdicsérték.

Hujber Ferenc a happyendet hiányolta szarvaspörköltet eszegetve, Demszky Gábor viszont az alakításokon fanyalgott: "Nem tetszik ez a tévésorozatos színészi játék. Sok-sok beállított dolog volt" - mondta. Végül a polgármester egy másik oldaláról is megközelítette a Kaméleont: "Tetszett a fő üzenet, hogy mindenki hazudik, és ezáltal egy csaló világban élünk. Ez általában is elmondható a mai Magyarországról."