A Star Warsból lopták az új Star Treket

2009.05.15. 14:39 Módosítva: 2014.05.10. 12:52

A collegehumor.comra kikerült egy videó, ami felsorolja az új Star Trek és a és a régi Star Wars közötti hasonlóságokat, amiket már a kritikánkban is emlegettünk. A "szörny elől menekülés a jégbolygón" rész, meg a leálló hiperhajtómű után itt van még néhány egyezés:

- A nyitójelenetben egy hatalmas Birodalmi Csillagromboló/romulán hadihajó össztüzet zúdít a jóval kisebb Tantive IV-re/USS Kelvinre.

- Külön naplementés/napfelkeltés jelenet mutatja be, hogy a film fiatal főhőse, Luke Skywalker/James T. Kirk egy űrbe vágyódó, vidéki farmer.

- Luke/Kirk összetalálkozik egy bölcs, ősz hajú idegennel, Ben Kenobival/Pike kapitánnyal, aki ismerte a valódi apját a régi, háborús időkben. Az öreg a srác példaképe lesz, és egy kocsmai verekedés után belerángatja élete legnagyobb kalandjába.

- A gonosz birodalmiak/romulánok felrobbantanak egy bolygót a Halálcsillag szuperlézerével/egy fekete lyukat teremtő vörös löttyel.

- Luke/Kirk természetesen megsemmisíti a bolygóközi Doomsday Machine-t, amiért a film végén teleaggatják kitüntetésekkel.

- Viszont a lány, aki miatt Luke/Kirk ezt az egészet bevállalta, végül nem az övé lesz, hanem a legjobb haverjáé (Han Solo/Spock), akivel az elején még utálták egymást.