Cannes-i hírek: Ang Lee meleg Woodstock-filmet forgatott

2009.05.18. 11:57 Módosítva: 2009.05.18. 14:00

Quentin Tarantino a Kutyaszorítóban Mr. Brownjának öltözve, fekete öltönyben és napszemüvegben érkezett meg vasárnap Cannes-ba, Johnny To Bosszú című filmjének a díszbemutatójára. Az újabban látványos B-filmekben utazó rendező Becstelen Brigantyk című második világháborús őrületét május 20-án mutatják be a fesztiválon. (MTI)

tarantinocannaes

Ang Lee idén visszafogott volt

"Szolid, bensőséges alkotásnak", és "zene nélküli zenés filmnek" nevezték Cannes-ban a kritikusok Ang Lee Taking Woodstock című vígjátékát, ami egy nőnek öltöző tengerészgyalogos (az X-menben Kardfogút alakító Liev Schreiber), és egy motelben dolgozó lúzer srác (a tévés komikus Demetri Martin) szemszögéből mutatja be a legendás 1969-es hippifesztivált. Ang Lee 2007-ben egy szexuálisan túlfűtött háborús drámával, az Ellenséges vágyakkal húzta fel a kritikusokat, ehhez képest a mostani flmje, aminek végig a szexről, a drogról és a rákenrollról kellene szólnia, a nézők szerint "két órás vicces lazulás". (via reuters)

Scorsese megvárakoztatta Mariah Carrey-t

Martin Scorsese pénteken annyit beszélt cannes-i prezentációjában saját rendezői munkásságáról, hogy kifutott az időből. A szervezők viszont nem merték leállítani, inkább a programban utána következő Mariah Carrey-t várakoztatták meg. Az énekesnő szociális munkást alakít a Push című drámában, ezt reklámozta a fesztiválon. A hétvégén a film másik főszereplőjével Lenny Kravitz-cal, és Lee Daniels rendezővel bezsgőzött be. (via sify.com)