Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Elkezdődött az új Koltai-film forgatása Szegeden

2009.08.29. 10:46 Módosítva: 2009-08-29 11:00:51

A chippendale-fiúkat alakító Pindroch Csaba és Szabó Győző, valamint a brit popénekes Jamelia produkciójának rögzítésével szombatra virradóra a SzegediIfjúsági Napok nagyszínpadán elkezdődött Koltai Róbert új filmje, a Magic Boys forgatása.

DVETT20090829025

A népes stáb az angol-magyar-kanadai koprodukcióban készülő vígjáték fináléját rögzítette a Tisza-parti fesztiválon. A jamaikai származású rhythm and blues énekesnő Hrutka Róbert filmhez írt dalát adta elő – a szöveget maga írta -, a produkciót a kék, illetve piros chippendale-jelmezbe öltözött Pindroch Csaba és Szabó Győző egyedi koreográfiájú táncprodukcióval kísérte. Az előadást a több ezres közönség kitörő lelkesedéssel fogadta, így valószínű, hogy a színpadon megjelenő táncosok és zenészek mellett – ha csak egy villanás erejéig – a fesztiválozók is a film szereplői lesznek.

A rendező, Koltai Róbert a forgatáson elárulta, hogy ez lesz Jamelia első filmfőszerepe, ráadásul a popsztár csupán a film zárójelenetében alakít majd énekesnőt.

Szeged-London-Budapest

A film története két vidéki gyári munkásról szól, akik véletlenül tudomást szereznek egy több millió dolláros csalásról. Pindroch Csaba és Szabó Győző chippendale fiúknak álcázza magát és Londonba menekül. Szerencsétlenségükre a Michael Madsen – őt többek között Tarantino Kill Billjéből ismerhet a közönség - alakította maffiózóba botlanak.
A forgatás hétfőn folytatódik Szegeden, ahol főleg belső jeleneteket rögzítenek majd. A moziban feltűnik majd az Anna fürdő, a színház és egy szegedi diszkó belseje is.

A forgatáson csaknem kétszáz szegedi statiszta vesz részt, és kisebb szerepekben megjelennek szegedi színészek is. A Szegeden rögzített jelenetek után Budapestre megy a stáb, majd októberben Londonban folytatódik a munka.