Musicales veszi át a Karib-tenger kalózait

2009.11.17. 12:26
  • Rob Marshall, a Chicago és az Egy gésa emlékiratai rendezője kapja a Karib-tenger kalózainak negyedik részét. A korábbi pletykát maga a rendező erősítette meg Nine című musicaljének bemutatója után, amiben együt játszik Nicole Kidman, Sophia Loren, Penélope Cruz, Judi Dench, Daniel Day-Lewis és Fergie. "Felkértek rá, különben az életben nem gondoltam volna, hogy ilyesmit fogok rendezni - nyilatkozta Marshall. - Miért is ne?, mondtam magamban, és végül elvállaltam." Nemrég összeültek Johnny Depp-pel is, hogy megbeszéljék a folytatást, amiben Jack kapitány az ifjúság forrását keresi, és 2011-ben kerülhet mozikba. Az első három részt Gore Verbinski rendezte. (via Ain't it Cool News)
  • Hogy a Karib-tenger kalózainak negyedik része jó üzleti vállalkozás, azt az elmúlt húsz év legnyereségesebb filmjeinek listája is igazolja. Az összesítésben az első húsz között csak egyetlen eredeti film szerepel, a Némó nyomában a Pixartól. A többi vagy remake, vagy folytatás, vagy képregény-, esetleg könyvfeldolgozás. Az első harmincba már bekerült a Kung Fu Panda is, ami meg a Dreamworks saját története. A Pixar az első ötvenet összevetve is jól áll, ebben a merítésben a mindössze kilenc darab eredeti film közül öt készült náluk. (via Slashfilm)
  • 79 évesen meghalt Edward Woodward, aki a Vesszőből font ember című 73-mas kulthorrorban egy istentagadó pogány közösséget fedez fel egy skót szigeten. A brit színész majdnem száz filmben és sorozatban játszott, másik híres szerepét a "Betörő" Morant című ausztrál háborús filmben kapta, amiben hadnagyként harcol a búrok ellen. Utoljára a Vaskabátok (Hot Fuzz) című rendőrös vígjátékban szerepelt Simon Pegg mellett. (via AFP)