Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közösségi mozizással a klímaváltozás ellen

2009.11.19. 09:14

A hülyeség kora című, klímaváltozásról szóló film közösségi vetítésére buzdítanak magyarországi zöldszervezetek. A vetítéseken a résztvevők konkrét környezetvédelmi lépésekről, tennivalókról is eszmét cserélhetnek.

A hülyeség kora egy egész estés film az emberiséget fenyegető klímaváltozásról; a világ több mint negyven országában egyszerre, szeptember 22-én mutatták be.

Az Amerikában, Angliában, Indiában, Nigériában, Irakban, Jordániában és az Alpokban játszódó 92 perces film bárki számára szabadon elérhető, mert november 15-től Magyarországon is lehetséges közösségi vetítések szervezése. Regisztrálni aNe légy Hülye! kampány weboldalánlehet, nagyobb létszám esetén, iskoláknak, szervezeteknek szakértő is kérhető a téma átfogóbb, mélyebb feldolgozásához - olvasható a kampányszervezők sajtóközleményében.

"A film létrejöttének célja, hogy minél több emberhez jusson el a sürgető üzenet: nincs mire várni, most kell cselekedni, ha nem akarjuk, hogy az életünk klímakatasztrófába torkolljon!" - fogalmaznak a közleményben.

A 2055-ben játszódó történet főszereplője egy idős történész, akiben egy 2008-ból származó archív filmfelvételt nézve felmerül a kérdés: miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg még lehetőségünk volt rá?

Az érdeklődők online regisztrálhatnak, a szervezők a postán kiküldött DVD mellett a közösségeknek további írásos anyagokat, ismerterjesztő kiadványokat, plakátokat is biztosítanak.