Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Közösségi mozizással a klímaváltozás ellen

2009.11.19. 09:14

A hülyeség kora című, klímaváltozásról szóló film közösségi vetítésére buzdítanak magyarországi zöldszervezetek. A vetítéseken a résztvevők konkrét környezetvédelmi lépésekről, tennivalókról is eszmét cserélhetnek.

A hülyeség kora egy egész estés film az emberiséget fenyegető klímaváltozásról; a világ több mint negyven országában egyszerre, szeptember 22-én mutatták be.

Az Amerikában, Angliában, Indiában, Nigériában, Irakban, Jordániában és az Alpokban játszódó 92 perces film bárki számára szabadon elérhető, mert november 15-től Magyarországon is lehetséges közösségi vetítések szervezése. Regisztrálni aNe légy Hülye! kampány weboldalánlehet, nagyobb létszám esetén, iskoláknak, szervezeteknek szakértő is kérhető a téma átfogóbb, mélyebb feldolgozásához - olvasható a kampányszervezők sajtóközleményében.

"A film létrejöttének célja, hogy minél több emberhez jusson el a sürgető üzenet: nincs mire várni, most kell cselekedni, ha nem akarjuk, hogy az életünk klímakatasztrófába torkolljon!" - fogalmaznak a közleményben.

A 2055-ben játszódó történet főszereplője egy idős történész, akiben egy 2008-ból származó archív filmfelvételt nézve felmerül a kérdés: miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg még lehetőségünk volt rá?

Az érdeklődők online regisztrálhatnak, a szervezők a postán kiküldött DVD mellett a közösségeknek további írásos anyagokat, ismerterjesztő kiadványokat, plakátokat is biztosítanak.