Leforgatták a Tőzsdecápák második részét

2009.12.03. 21:13 Módosítva: 2009.12.04. 12:13

Befejeződtek Oliver Stone új filmjének, a Tőzsdecápák 2 címűnek a forgatási munkálatai - a rendező amerikai egyetemistáknak tartott előadásán beszélt a filmről. A 2010-ben mozikba kerülő film az 1987-es kasszasiker, a Tőzsdecápák folytatása, amelynek középpontjában a Michael Douglas által játszott tőzsdecápa, Gordon Gekko mesterkedései állnak. Az amerikai filmszínész, aki az első részben játszott alakításáért Oscar- és Arany Glóbusz-díjat is kapott, a folytatásban is megformálja a pénzéhes tőzsdemágust.

A filmrendező szerint az új filmben "a kapzsiság nem egyszerűen jó, hanem legális is". Gordon Gekkónak az első részben elhíresült mondata volt, hogy "a kapzsiság jó". A történetben a pénzsóvárságé és az irigységé a főszerep. Stone elmondta: "a mai Wall Streeten az olyan egyéniségek, mint Gordon Gekko, egyszerűen már nem léteznek. Manapság a bankoké és a befektetési alapoké a tőzsde.

Oliver Stone hetvenöt egyetemista előtt, az Oliver Stone Amerikája című előadáson véleményt mondott a médiáról is, amely szerinte túl gyakran a kormánynak megfelelő módon áll hozzá a nemzetvédelmi kérdésekhez. Élesen bírálta a védelmi ipart és Barack Obamát is. Annak a véleményének adott hangot, hogy az afganisztáni háború egyre erőteljesebb kiszélesítése az Egyesült Államok végét okozhatja.