Cameron regényben is folytatja az Avatart

2010.02.17. 12:49 Módosítva: 2010.02.17. 14:47
  • James Cameron regényt ír az Avatar előzményeiről. Ebben fejt ki mindent, ami a mozifilmbe már nem fért bele, jelentette be az Avatar producere, Jon Landau egy MTV-interjúban. Mesélnek Jake végzetes harci sérüléséről, Tommy nevű ikertesójával töltött gyerekkoráról a pusztuló Földön, arról, hogyan építette fel Grace doktornő (Sigourney Weaver karaktere) a tábori iskolát a dzsungelben, és természetesen Quaritch ezredesről is megtudhatjuk, miért pont a Pandorán kellett keménykednie az újoncokkal és az őslakókkal. A kötet megjelenését Cameronék karácsonyra időzítik. Korábban olyan hírek is keringtek, hogy a rendező trilógiává bővítené az Avatart, amiben a na'vik csak egy csatát nyerhetnek meg, a háborút nem. (via movieweb)
  • Robert De Nirót lecserélték Al Pacinóra a Son of No One című krimiben, mert Dito Montiel rendező és a Hannibal Pictures már március 22-én el akarja kezdeni a forgatást New Yorkban. A forgatókönyvet maga Montiel írta: egy fiatal és ambiciózus nyomozó (Channing Tatum) azt a veszett hírű maffianegyedet kapja meg, ahol a gyerekkorát töltötte. Al Pacino mellett Terrence Howard, Ray Liotta és Katie Holmes is feltűnik a filmben. Bemutató 2011-ben. (via cinemablend)
  • Roger Corman, a B-kategóriás horrorfilmek 83 éves ősatyja a 2004-es Dinocroc után újabb óriásszörnyes filmet forgatott, ezúttal Dinoshark címmel. A tipikusan béna sztori szerint az amerikai kormány egy félig polip, félig cápa mutáns dinohibriddel akarja legyőzni a szomáliai kalózokat, ám a szörny a bevetés előtt elszabadul. "A globális felmelegedés nagyon fontos probléma, ezért mi is bemutatunk egy olyan jelenetet, ahol a megolvadt gleccserdarabok belezuhannak az óceánba. Így találják meg a szereplők a dinocápa jégbe fagyott tojását" - mesélte a producer a Hollywood Reporternek. A rendező most is Kevin O'Neall volt. Bemutató 2010-ben. (via shocktillyoudrop)