Elárverezik a Star Trek cuccokat

2010.04.26. 17:32

Árverésre bocsátják a Star Trek-széria atyjának, Gene Roddenberrynek a gyűjteményét, benne kosztümökkel és jegyzetekkel ellátott forgatókönyvekkel.

A rajongók Roddenberry saját studióbelépőjére is licitálhatnak a június 27-i aukción. Az árverést a Julien's Auctions szervezi, a bevételek a gyerekek, az oktatás és a környezet támogatására létrehozott Roddenberry Alapítvány javára folynak be.

Az árveréshez a sorozat híres Kirk kapitánya, vagyis William Shatner is csatlakozik, ő rendelésre készült Harley Davidson motorját, Arany Glóbusz-díj jelölésének dokumentumát, valamint azt az emlékérmet ajánlja fel, amelyet akkor kapott, amikor 1983-ban csillaggal ismerték el a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Shatner úgy tervezi, hogy a bevételek egy részével a sérült gyerekeken segítő Hollywood Charity Horse Show-t, egy jótékonysági lovas show-t segít meg.

A 79 éves színész az árveréssel kapcsolatban úgy vallott: nem esik nehezére megválni emléktárgyaitól - bár a motor szívének egy darabja-, és sok mindent megtenne a jótékonysági szervezetek megsegítésére.

William Shatner gyakorlottnak számít e téren, korábban vesekövét is elárverezte. Nem is akármilyen érdeklődés mellett: egy vállalat 75 ezer dollárt adott érte. Az összeggel akkor a Habitat for Humanity szervezetet támogatta.

A Star Trek árverésen szereplő darabokat a Kínához tartozó Makaón, majd Las Vegasban állítják ki, mielőtt licitre bocsátanák. Az érdeklődők személyesen, online és telefonon keresztül is megtehetik ajánlatukat a júniusi aukción, amely Shatner szerint igazán jelentős a sorozat rajongói számára.