Eddie Murphy írja a Bölcsek kövére 3-at

2010.05.19. 12:47
  • A tegnapi cannes-i premier óta befutottak az első pozitív kritikák a Tamara Drewe című brit vígjátékról, ami nekünk duplán öröm: Stephen Frears filmje ugyanis egy képregény alapján készült, és kedvenc Bond-lányunk, A kvantum csendjében olajba mártott Gemma Arterton a főszereplője. A sztori középpontjában a címszereplő újságíró áll, aki egy orrplasztika után tér vissza a vidéki Anglia álmos hétköznapjaiba, és azonnal szerelmi háromszögbe keveredik a tinilányok kiégett rockbálványával (Dominic Cooper) és a gyerekkori barátjával (Luke Evans). A cannes-i bemutató után minden kritikus kiemelte, mennyire átjárja a filmet a szarkazmus, és hogy az eredeti alapanyag, egy 1874-ben megírt Thomas Hardy-regény (Távol a zajgó tömegtől) milyen profin lett átkonvertálva a XX. századi viszonyokra. (via indiewire.com)
  • Bruce Willis új filmje mellett a Csak szex és más semmi, a Made in Hungária és más magyar kasszasikerek is érdeklik a cannes-i filmvásáron portyázó producereket, tudtuk meg a HungariCom vezetőjéltől, Kálomista Zsuzsától. Már a vásár második napján megvette a német MIG Film a Szabadság, szerelem című Goda Kriszta-filmet, a portugál ZON Lusomundo a Csak szex és más semmi és a Kaméleon jogaira csapott le, a spanyol Paycom Multimedia pedig egy öt filmből álló csomagra írt alá (Csak szex és más semmi, Kaméleon, Made in Hungaria, Valami Amerika 2, Immigrants - Jóska menni Amerika). A Made in Hungaria kanadai forgalmazója ősszel 12 digitális kópiával indítja a Fenyő Miki-musicalt a mozikban. (HungariCom)
A HungariCom pavilonja a cannes-i filmvásáron
A HungariCom pavilonja a cannes-i filmvásáron
  • Eddie Murphy már írja a Bölcsek kövére 3-at, ezt ő maga jelentette be a Shrek 4 Los Angeles-i premierjén (Murphy ugyanis a szamár eredeti hangja). A kövér tudósból nagypofájú dzsigolóvá változó Dr. Klump harmadik kalandja egyelőre egy nagy hollywoodi stúdiót sem érdekel, mert a 96-os első rész 273,9 milliós bevétele után a 2000-ben bemutatott Bölcsek kövére 2 csak 166,3 milliós bevételt kapart össze. (via movieweb)